Fotbolltransfers.com - AIK utesluter inte att ersätta skadade Nyholm
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

AIK utesluter inte att ersätta skadade Nyholm

Publicerad: 2018-03-16 23:03 Allsvenskan

Jesper Nyholm missar troligen hela säsongen. Nu kan AIK värva en ersättare innan fönstret stänger.

I tisdags åkte Jesper Nyholm på ett benbrott när AIK slog ut Örebro SK i svenska cupen. Nu berättar sportchefen Björn Wesström för Fotbollskanalen att en ny mittback kan ansluta.

– Vi är inte klara med resonemanget än. Vi inventerar alla möjligheter, varav en är att vi inte gör någonting. Men för att komma fram till det måste vi också inventera alla andra möjligheter, för att se vad som är bäst både på kort och lång sikt. Men det är klart att jag skulle ljuga om jag sa att vi inte har en del kortsiktiga behov. Så är det ju. Vi behöver värdera det, i förhållande till den ursprungsplan som vi hade, som nu har spräckts två gånger (Nils-Eric Johansson tvingades nyligen sluta) vilket inte är helt normalt i en och samma lagdel, säger han till sajten.

Wesström utvecklar kring var i processen man är just nu.

– Vi förhåller oss till transferfönstret och så länge det är öppet har vi möjlighet att agera. Men sen ska det göras inom ramen för den ursprungsplan som vi har, och det ska ekonomiskt fungera. Vi har varit tydliga med att vi har nog spenderat de pengar vi haft till buds i det här fönstret. Vi behöver hitta riktigt extraordinära lösningar om vi ska göra något annat än att bara fortsätta som det är, säger han till Fotbollskanalen.

Vasalunds mittback Linus Malmborg har nyligen tränat med AIK. Men den ex-allsvenske spelaren är inte aktuell.

– I nuläget är det inte ett alternativ. Dels är han lagkapten i vår samarbetsklubb. Jag har den största respekten för deras verksamhet och hur de planerar för den. Sen tittar vi i dag på spelare från en annan nivå än den Linus spelar på. Det där har mer handlat om sparring i träning, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus