Fotbolltransfers.com - Valverde och Busquets om Gomes "helvete" i Barcelona
Foto: Joan Valls/Bildbyrån

Valverde och Busquets om Gomes "helvete" i Barcelona

Publicerad: 2018-03-13 23:33 Spanien

Andre Gomes har berättat att han inte njuter av sin tillvaro i Barcelona. Nu uttalar sig tränaren Ernesto Valverde och lagkamraten Sergio Busquets om mittfältaren.

Den portugisiske landslagsmittfältaren André Gomes får begränsad speltid i Barcelona och har under en längre tid varit ifrågasatt. I går förklarade 24-åringen att han tappat glädjen.

– Jag mår inte så bra på planen. Jag njuter inte av att göra det jag gillar. Mina första sex månader var ganska bra, men sedan förändrades det, sa Gomes och fortsatte:

– Det kanske inte är rätt ord att använda, men det visade sig vara ett helvete eftersom jag började känna av pressen. Jag kan hantera press, men med press på mig själv kan jag inte det. Känslan jag har under matcher är dålig.

Barças tränare Ernesto Valverde tycker det är bra att Gomes berättade sanningen.

– Det var väldigt modigt av André att erkänna hur han känner, speciellt på ett sådant offentligt vis. Som personer i fotbollsvärlden är vi ofta försiktiga att inte avslöja våra osäkerheter eller svagheter, så det var en väldigt modig handling, säger han enligt ESPN.

– Men det är inget nytt och han är inte den ende. Det är något som hänt de flesta av oss. Det är något man måste hantera och komma över. Det handlar om att pusha framåt, fortsätter tränaren.

Sergio Busquets uttalar sig också om lagkamrater.

– Vi alla visste att det var något. Det är något personligt. Hans lagkamrater har alltid försökt hjälpa honom, att vara på hans sida och ge honom råd. I slutändan är det han som lider, säger mittfältaren enligt Marca.

– Som en lagkamrat tycker jag att vi gjort allt vi kunnat göra. Detta visar att vi alla är mänskliga, även om det inte ser ut som att vi alla är från den här planeten. Om han är här är det för att han är kapabel, fortsätter han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus