Fotbolltransfers.com - Uppgifter: Nike vill hjälpa Real Madrid värva Neymar
Foto: Dave Winter/Bildbyrån

Uppgifter: Nike vill hjälpa Real Madrid värva Neymar

Publicerad: 2018-03-13 15:59 Övriga Europa

Neymar, 26, kan lämna Paris Saint-Germain redan efter en säsong. Nu kommer uppgifter om att Nike vill hjälpa Real Madrid att ro affären i hamn.

Paris Saint-Germain spräckte transferrekordet när Neymar värvades från Barcelona för 222 miljoner euro i somras.

Den brasilianske världsstjärnan verkar dock ha tröttnat på tillvaron i Ligue 1 och ryktas ha bestämt sig för att lämna.

– Jag kan inte garantera det (att han stannar), sa PSG:s sportchef Artero Henrique i dagarna.

Mundo Deportivo har rapporterat att Neymar uttryckt en önskan att återvända till Barcelona. Något den katalanska klubben inte är medveten om. Det förklarade man i går.

Istället är det en flytt till Real Madrid det talas mest om. Nu skriver spanska tidningen AS att klädjätten Nike kan se till att affären går i lås.

Real Madrid sponsras i dagsläget av Adidas och parterna har kontrakt till 2020. Det avtalet är värt 40 miljoner euro per säsong.

Tyska Der Spigel skriver att Adidas erbjudit ett nytt tioårskontrakt värt 100 miljoner euro, men att förhandlingarna med Real brutit samman.

Nike vill nu knäppa sin konkurrent på näsan och bli ny klädsponsor för Real Madrid och kan bli det redan i sommar, då flera klubbar brutit sina avtal med Adidas i förtid, säsom Chelsea och Milan.

Nike, som även sponsrar Cristiano Ronaldo och just Neymar, vill samtidigt hjälpa Real att värva den brasilianske superstjärnan från PSG, med externa pengar som inte ingår i ett eventuell sponsoravtal.

I dagsläget sponsrar Nike rivalen Barcelona - som får 105 miljoner euro per säsong. En summa som dock kan stiga till 155 miljoner euro beroende på sportsliga framgångar.

Det har tidigare rapporterats att PSG vill ha omkring 400 miljoner euro för att släppa Neymar.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus