Fotbolltransfers.com - Elliot Käck: "Det är ett projekt på lite längre sikt"
Foto: Bildbyrån

Elliot Käck: "Det är ett projekt på lite längre sikt"

Publicerad: 2018-03-13 12:21 Utlandsproffs

Djurgårdens tidigare vänsterback Elliot Käck berättar om sin första tid i norska IK Start.

Elliot Käck lämnade Djurgårdens IF när hans kontrakt löpte ut efter förra säsongen. Ytterbacken tillhör numera IK Start.

I den norska klubben har Käck återförenats med tidigare tränaren Mark Dempsey och känner stort förtroende.

– Absolut. Mark visste vad han fick när Start tog in mig och jag har i princip spelat i alla matcher på försäsongen. Det har gått bra och det är en trygghet att jag vet exakt vad han vill få ut av mig som vänsterback. Vi spelar 4-3-3 och han står för en offensiv och passningsorienterad fotboll vilket passar mig bra, säger Käck till fotbolldirekt.se.

Start är nykomling i norska högstaligan, men har stora planer.

– Det är ett projekt på lite längre sikt. Vi ska väl etablera oss som nykomling i år, men redan nästa år ska vi kunna slåss i toppen. Vi har nya ägare, en sportchef som både är kunnig och etablerad – sen har vi värvat runt åtta nya spelare inför den här säsongen. Man märks att det är ett jäkla go i staden och i klubben, säger Käck till fotbolldirekt.se.

Käck trivs i sin nya hemstad Kristiansand, men hymlar inte om att han saknar Djurgården.

– Jo, men det är klart att jag hade en bra period där. Men det känns jäkligt kul att testa något nytt också. Jag har följt med så gott jag kunnat härifrån, säger Käck till fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus