Fotbolltransfers.com - AFC Eskilstuna öppnar för att låna ut Buya Turay
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

AFC Eskilstuna öppnar för att låna ut Buya Turay

Publicerad: 2018-03-12 16:28 Superettan

Mohamed Buya Turay jagas av bland annat Djurgården och Östersund. Nu öppnar AFC Eskilstuna för att låna ut sin stjärna.

Mohamed Buya Turay, 22, har fortfarande två år kvar på sitt kontrakt med AFC Eskilstuna. Men anfallaren har inga planer på att spela i Superettan den här säsongen.

Fotbolltransfers.com har tidigare avslöjat att Djurgårdens IF och Östersunds FK visar intresse för Buya Turay, men att AFC kräver omkring 10 miljoner kronor för sin stjärna.

Nu berättar AFC:s ordförande Alex Ryssholm för fotbolldirekt.se att lösningen kan bli att Buya Turay lånas ut, men förnekar att det finns en schism med spelaren.

– Nej, nej, nej, absolut inte. Det där med hans missnöje, det har blivit lite uppförstorat i media. Att han skulle vilja lämna till varje pris, så är det inte. Han är en ambitiös kille, han vill uppåt. Och han håller alldeles för hög klass för superettan, han ska spela minst i allsvenskan. Vi ska inte stå i vägen för det, vi ska inte vara sådana, säger Ryssholm till fotbolldirekt.se.

– Vi tittar på det, att han kanske kan gå på lån till en klubb. Sedan är det inte min huvuduppgift, det är sportchefen Azad (Budak) som jobbar med den frågan, fortsätter han.

AFC kan tänka sig att låna ut 22-åringen både till en klubb i Allsvenskan och utlandet. Buya Turay gjorde nio mål och tre assist på 23 allsvenska matcher i fjol.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda