Fotbolltransfers.com - Dalkurd backade 16,1 miljoner: "Så ska siffrorna vända"
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Dalkurd backade 16,1 miljoner: "Så ska siffrorna vända"

Publicerad: 2018-03-09 23:03 Allsvenskan

Dalkurd FF gick upp i Allsvenskan i fjol. Men klubben gjorde en rejäl förlust, men räddas av aktieägartillskott.

Dalkurd FF höll sitt årsmöte på fredagen. UNT skriver att klubben presenterade ett minusresultat på 16,1 miljoner kronor för fotbollskoncernen.

– Sedan två år håller vi på att prata, tänka och diskutera en flytt och det har påverkat våra inkomster. Nu är vi klara med flytten och det kommer att bli positiva siffror härnäst, inga problem, säger ordföranden Ramazan Kizil till tidningen.

Den allsvenska nykomlingen räddas av aktieägartillskott från bröderna Junads bolag Regional Telecom Company, som äger 49 procent av klubben. De gick in med 19,8 miljoner kronor.

– Behövs det så kommer de (bröderna Junad) att backa upp, men vi måste skapa en bra verksamhet och organisation. Vi är på gång med den delen, säger Kizil till UNT.

Dalkurds ordförande förklarar varför det blev ett så stort minusresultat för 2017.

– Det mesta beror på flytten. Vi kunde inte göra avtal med vissa sponsorer till exempel, vilka projekt vi skulle förverkliga. Det mesta var oklart, men det är ingen fara. Vi tror på det vi gör, vi tänker inte kortsiktigt utan långsiktigt. Vi har en enormt stor marknad när vi har en bra organisation, som vi är på gång med nu när vi har fått Sveriges bäste vd (Mikael Ahlerup). Om vi fixar våra brister och gör en bra organisation så kommer siffrorna att vända, säger Kizil till UNT.

Dalkurd hade vid årsskiftet ett eget kapital på 1,4 miljoner kronor.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus