Fotbolltransfers.com - Linus Malmborg tränar med AIK - vill tillbaka till eliten
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Linus Malmborg tränar med AIK - vill tillbaka till eliten

Publicerad: 2018-03-09 20:37 Allsvenskan

Den tidigare Gefle- och Assyriskabacken Linus Malmborg tillhör numera Vasalund. Han tränar dock med AIK just nu och hoppas kunna återvända till eliten.

Inför säsongen 2012 flyttade Linus Malmborg till Gefle IF, som då huserade i Allsvenskan. Mittbacken fick spela 14 matcher i högstaligan.

Året efter lånades Malmborg ut till Assyriska FF i Superettan. Lånet blev en permanent övergång och totalt fyra säsonger i Södertäljeklubben.

I fjol återvände han dock till Vasalunds IF, som tyvärr ramlade ur Norrettan. I år blir det därför spel i division 2. Men just nu tränar Malmborg med AIK, skriver fotbolldirekt.se.

– Ja, precis. De behövde någon som kunde gå snabbt in i träning och då tänkte AIK på mig. Jag njuter av varje sekund jag får vara i den här miljön. Allt från att träna till att få vistas på Karlberg, säger 30-åringen till sajten.

Malmborg berättar vem som imponerat mest.

– (Enoch Kofi) Adu måste jag säga. Man ser att han har en jättehög nivå i sig. Det är nog den som sticker ut allra mest måste jag säga, säger han till fotbolldirekt.se.

Malmborg siktar, trots att han hunnit fylla 30 år, på att återvända till eliten.

– Ja, absolut. Nu har jag kontrakt året ut och vi ska göra det bästa av det här året i division 2 (Vaslund blev nedflyttade från division 1) och försöka vinna serien. Det måste vi ha som mål. Personligen går mitt kontrakt ut efter säsongen så vi får se vad som händer därefter, säger han till fotbolldirekt.se.

Om AIK skulle erbjuda ett kontrakt finns det inga tvivel.

– Det ska vi nog kunna lösa… jag kryper dit och skriver på, säger Malmborg till fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus