Fotbolltransfers.com - Asbaghi om Kharaishvili: "Han kan definitivt bli ett fynd"
Foto: Bildbyrån

Asbaghi om Kharaishvili: "Han kan definitivt bli ett fynd"

Publicerad: 2018-02-24 12:06 Allsvenskan

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi är hoppfull om att nyförvärvet Giorgi Kharaishvili blir ett fynd.

Den georgiske mittfältaren Giorgi Kharaishvili, 21, blev klar för IFK Göteborg i år. Poya Asbaghi berättar för GP vad han fastnat för.

– Det är en väldigt mångsidig spelare. Han är skicklig mellan linjer, bra på att utmana en mot en, helt okej speed, dessutom med fina framspelningar och framförallt med en slutprodukt som jag gillar. Det är ingen tvekan om potentialen som finns där och väntar om alla bitar faller på plats, säger tränaren till tidningen.

Asbaghi tror att Kharaishvili kan komma att bli ett fynd.

– Det får framtiden utvisa. Det är många som har haft ögonen på honom, men just att han kommer från den georgiska ligan gör honom svårbedömd. Därför kanske många inte vågar löpa hela vägen ut. Slår en sådan här värvning kan det definitivt bli ett fynd, säger han till GP.

Blåvitt-tränaren tror att U21-landslagsmannen kan bli en allsvensk toppspelare.

– Han har definitivt potentialen för det. Sedan är det upp till honom och oss att få ut den. Det råder inga tvivel om hans potential. Sedan måste vi ta hänsyn till att han aldrig har varit utanför Georgien och att han bara är 21 år. Han är ung, inte en rutinerad spelare som har gjort 1 000 matcher. Men får han erfarenhet av svensk fotboll och kommer in i det vi vill göra i IFK Göteborg så finns det potential som jag tror är väldigt stor, säger han till GP.

Kharaishvili kontrakt med Blåvitt sträcker sig över 2018 med en option på ytterligare 3,5 år.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus