Fotbolltransfers.com - Sebastian Ohlsson: "Vill visa att det var fel att jag inte fick spela förra året"
Foto: Bildbyrån

Sebastian Ohlsson: "Vill visa att det var fel att jag inte fick spela förra året"

Publicerad: 2018-02-21 21:10 Allsvenskan

Han satt i IFK Göteborgs frysbox i fjol. Nu ämnar Sebastian Ohlsson att visa sina kvalitéer i Allsvenskan.

Sebastian Ohlsson, 24, gjorde stor succé i Superettan 2016. Därefter lämnade han Örgryte IS för rivalen IFK Göteborg i en känslig bosmanövergång.

Yttermittfältaren var dock långt ifrån en favorit för Jörgen Lennartsson och fick ingen speltid. Ohlsson berättar nu för BBpodd att han ifrågasatt sitt eget beslut att flytta till Blåvitt.

– Det gick inte att undvika att de tankarna dök upp. Jag blev mer och mer frustrerad – men jag försökte ändå hålla gnistan uppe. Jag kunde ju inte ge upp. Jag tränade dag ut och dag in, gjorde verkligen mitt bästa och gnällde inget. ”Tyst och stark”, som Eijlert Björkman hade sagt. Men det hände inget, säger 24-åringen i BBpodd.

Sportchefen Mats Gren har tidigare förnekat att Lennartsson inte ville ha Ohlsson. Men spelaren har funderat på om det faktiskt var så.

– Det är klart att de tankarna kom och folk pratade om det. Det var svårt att inte tänka i de banorna någon gång. Jag trodde från början att alla (i klubben) ville ha mig, men så här i efterhand har jag fått indikationer på att så inte riktigt var fallet. Det kändes i perioder som att det var något som var fel – för så dålig var jag inte, säger Ohlsson i BBpodd.

Nu har Poya Asbaghi anlänt till Blåvitt och Ohlsson är inställd på att visa den nye tränaren att han ska spela.

– Jag tror att han (Lennartsson) innerst inne vet att han borde ha gett mig någon chans. Men utanför planen hade vi inga problem med varandra. Det var inte så att jag kände att han ogillar mig som person eller något. Men jag kände ofta: ”Låt mig visa något!” Nu vill jag visa att det var fel att jag inte fick spela under 2017, säger Ohlsson i BBpodd.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus