Fotbolltransfers.com - Sven-Göran Eriksson nobbas av Atlético Mineiro: "De tackade nej"
Foto: Bildbyrån

Sven-Göran Eriksson nobbas av Atlético Mineiro: "De tackade nej"

Publicerad: 2018-02-14 14:28 Övriga Sverige

Agenten tog kontakt med den brasilianska klubben Atlético Mineiro å Sven-Göran Erikssons vägnar, men fick kalla handen.

Efter att ha lämnat den kinesiska klubben Shenzhen har tränaren Sven-Göran Eriksson, som nyligen fyllt 70 år, förklarat att han inte har några planer på att avsluta karriären.

Enligt Globo har agenten Daniel De Paiva tagit kontakt med den brasilianska klubben Atlético Minerio för att förklara Svennis intresse att ta över, men klubben ska dock ha tackat nej.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig agenten.

– Eriksson auktoriserade mig till att fråga om de var intresserade. Jag pratade med klubben, men de sa nej. De tror att en utländsk tränare kan få svårt att jobba i klubben och inte känner till spelarna lika bra. Så de tackade nej och sa att de inte var intresserade av Eriksson, säger han till sajten.

Svennis själv berättar att han nästan glömt bort det.

– Det var för en eller två veckor sedan som någon ringde mig och frågade om jag skulle vara intresserad av den klubben. Och mitt svar var: eventuellt ja. Men det är allt. Jag hade glömt bort det, det slog mig nu när du ställde frågan, säger han till Fotbollskanalen.

Vidare utesluter Svennis ett tränaruppdrag i Brasilien, men öppnar för att fortsätta som tränare på annat håll.

– Jag mår väldigt, väldigt bra här i Värmland. Det är snö, det är vinter, jag åker skidor, träffar vänner och reser ganska mycket. Så jag mår utmärkt. Om det nu under tiden skulle komma någonting, något tränarjobb som jag är intresserad av, så nappar jag på det förmodligen. Jag skulle hemskt gärna vilja jobba ett tag till, men händer det inte så är det helt okej det med, berättar tränaren.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus