Fotbolltransfers.com - Hammarby om Kossounou Odilon: "Tror vi har hittat en guldklimp"
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarby om Kossounou Odilon: "Tror vi har hittat en guldklimp"

Publicerad: 2018-02-13 16:53 Allsvenskan

Den lovande mittbacken Kossounou Odilon, 17, imponerar på Hammarby - som jämför honom med sin tidigare backstjärna.

Kossounou Odilon från ASEC-akademin i Elfenbenskusten provtränar med Hammarby IF och har visat framfötterna.

I en intervju med fotbolldirekt.se hyllas den 17-årige backtalangen av Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg.

– Han har egentligen alla kvaliteter för att bli en internationell storback. Väldigt trygg mede bollen, stressar inte upp sig under press. Funktionell med båda fötterna. Det är inte alla spelare i den åldern som kan slå 50-meterspassningar med både höger och vänster fot. Han besitter en längd på 194 cm och har en extremt utvecklingspotential i sin fysik, säger Hjelmberg till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Man kan jämföra med Joseph Aidoo. När han kom till oss så var han 20 år, fyra år äldre än Odilon när han kom. Om man jämför de två så är Odilon långt före i sin utveckling. Så vi tror att det är en guldklimp vi har hittat. Sedan finns det mycket jobb kvar att göra, men han har alla förutsättningar för att gå långt. Jag är helt övertygad om att hade han varit ett år äldre hade han varit konkurrenskraftig i ett allsvenskt lag redan nu.

Hammarby kan dock inte värva Kossounou Odilon förrän i januari nästa år i samband med att han blir myndig. Den allsvenska klubben oroar sig dock inte över att större klubbar hinner få upp ögonen för ivorianen.

– Vi sitter lugnt i båten. Vi har byggt det här på tajta relationer med honom, hans familj och hans klubb. Han har valt oss utifrån att han själv vill spela i Bajen. Skulle det vara så att någon av de absolut största drakarna i Europa kommer in i bilden, visst, då kanske det kan bli svårt. Vi vet att det finns andra klubbar som är intresserade, men klubbar på den nivån väntar hellre tills de är helt säkra på att han kan bli en toppspelare. Då de stora klubbarna sitter på andra resurser, så de kan kosta på sig att vänta. Men vi kan inte ta oss den lyxen. Vår enda chans är att agera på honom först. Skapa en nära relation och förtroende, presentera en plan och sälja in vårt koncept, säger Hjelmberg till fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus