Fotbolltransfers.com - Svenske Amin Affane klar för Chelsea
Amin Affane ansluter till Carlo Ancelottis Chelsea.
Foto: Bildbyrån

Svenske Amin Affane klar för Chelsea

Publicerad: 2010-03-09 11:09 Utlandsproffs

Sverige har fått ett nytt ungdomssproffs. Amin Affane lämnar Lärje-Angered för Chelsea. 16-åringen har skrivit på ett treårs-kontrakt.

- Det kändes helt rätt direkt, säger hans agent Adnan Huseincehajic till eurosport.se.

Supertalangen Amin Affane, 16, har varit en jagad spelare. Men göteborgskillen från Lärje-Angered kunde enkelt välja Chelsea efter att ha träffat klubben.

- Han har haft ett antal Premier League-klubbar och en holländsk klubb efter sig. Sedan har även tre av Sveriges största klubbar varit i kontakt med honom. Men helt ärligt var det aldrig aktuellt med något annat eftersom han bestämde sig för Chelsea tidigt. De har varit så proffsiga som man kan förvänta sig av en storklubb, säger Adnan Huseincehajic.

Kontraktet är skrivet på tre år. Affane är en vänsterfotad offensiv mittfältare. Han beskrivs som en snabb och teknisk spelare med bra spelförståelse.

- Det känns härligt att han får den här chansen, han har jobbat hårt och förtjänar verkligen det här kontraktet. Trots sin unga ålder är han lyhörd och nu får han jättebra förutsättningar att fortsätta utvecklas, säger Huseincehajic.

Fotbolltransfers.com värderar Amin Affane till 4 000 000 kronor.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com




Kommentarer skapas med Disqus