Fotbolltransfers.com - Officiellt: Rawez Lawan har förlängt med Dalkurd FF
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Rawez Lawan har förlängt med Dalkurd FF

Publicerad: 2018-02-06 10:05 Allsvenskan

Dalkurds lagkapten Rawez Lawan förlängde sitt kontrakt i samband med det allsvenska avancemanget.

Dalkurd FF har inte gått ut med att Rawez Lawan, 30, signerat nytt kontrakt. Men nu berättar mittfältaren i podcasten Lundh på Fotbollskanalen att han numera är knuten till klubben över 2020.

– Vid avancemang skulle det förlängas automatiskt. Men för mig personligen – vart ska jag ta vägen? Det här är mitt hem till 100 procent. Jag kommer inte gå någon annanstans. Det här är långvarigt. Bara att vara en del av Dalkurd… Det är klart att min kurdiska bakgrund spelar roll, men jag har hittat mitt syfte i min fotbollskarriär. Det har jag verkligen gjort. Varför ändra på det? Jag är inte en människa som tror att gräset är grönare på andra sidan. Jag trivs enormt bra här och är väldigt tacksam för att få vara här, säger mittfältaren i podden. 

Den allsvenska nykomlingens lagkapten betonar att pengarna inte var avgörande när han anlände till klubben - eller när han förlängde.

– Jag kom inte till Dalkurd för pengarna. Om jag hade berättat om buden jag hade från asiatiska klubbar när mitt kontrakt gick ut med Norrköping så slår jag vad om att du hade tyckt att jag var en idiot för att jag inte tog dem. Men någonstans frågade jag mig varför jag spelade fotboll. Jag hade kunnat göra det här ideellt, säger Lawan i podcasten Lundh på Fotbollskanalen och fortsätter: 

– Men jag har ju en familj att försörja, så jag behöver en liten slant. Då var det som att universum skickade Dalkurd till mig. Vi hade hållit kontakten, men det var så mycket tecken om signaler runt hela situationen som nästan styrde mig till det här beslutet. Då kom jag inte in och frågade om lönen. Det måste ha varit vår sportchefs snabbaste förhandling i karriären. Första och andra. Jag tror att båda gick på fem minuter, eller inte ens det. Han skickade budet och jag sade:”Okej, när träffas vi?” Jag är inte här för det ekonomiska. Jag är här för att det fullbordar mig. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda