Fotbolltransfers.com - Officiellt: Helsingborgs IF värvar Andreas Granqvist
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Officiellt: Helsingborgs IF värvar Andreas Granqvist

Publicerad: 2018-01-28 15:08 Superettan

Den svenske landslagsbacken Andreas Granqvist, 32, återvänder till Helsingborgs IF efter sommarens VM. Efter karriären blir han sportchef.

Helsingborgs IF meddelar på sin officiella hemsida att mittbacken Andreas Granqvist är klar för klubben.

Landslagskaptenen ansluter som bosman från ryska Krasnodar efter sommarens VM-slutspel.

– Det har varit många funderingar under en lång tid men ser man till helheten med familj, läget jag är i och viljan att spela för HIF när jag fortfarande känner att jag har mycket kvar att ge så känns det som att allt föll på plats. Jag är härifrån, fick mitt genombrott i HIF när jag var 18 år gammal, var utomlands i tolv år och jag har alltid sagt att jag vill avsluta karriären hemma i Helsingborg. Nu finns det bara ett mål: vi ska tillbaka till allsvenskan, där HIF hör hemma, säger "Granen" till hemsidan.

Granqvist har signerat ett kontrakt över säsongen 2021 som spelare. Dessutom träder ett nytt treårskontrakt som sportchef i kraft efter det.

– Att landslagskaptenen kommer tillbaka till svensk fotboll och HIF, där vi i superettan försöker ta oss tillbaka till allsvenskan, kommer naturligtvis att bli ett stort lyft för oss. Andreas har en enorm erfarenhet från toppfotboll ute i Europa, det tillsammans med hans personlighet och karaktär passar detta lag och denna klubb väldigt bra, säger tränaren Per-Ola Ljung till hemsidan och fortsätter: 

– Vi är väldigt stolta och glada över att han tycker att detta är ett projekt som han vill delta i. Det är viktigt att han i sin erfarenhet hittar det som vi kan använda nu och att vi lyckas översätta det till de utmaningar vi har framför oss. Jag förväntar mig en bra dialog där Andreas kommer att ha sitt ord mycket så att han känner att han med sin erfarenhet kan vara med och påverka samtidigt som vi i ledarstaben hjälper honom med vad vi kan få ut av honom både nu men också längre fram.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus