Fotbolltransfers.com - Jordan Larsson: "Han slutade snacka med mig"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Jordan Larsson: "Han slutade snacka med mig"

Publicerad: 2018-01-22 11:14 Allsvenskan

Jordan Larsson berättar om svårigheterna med att ha sin pappa som tränare och hur det påverkar relationerna med lagkamraterna.

IFK Norrköpings nyförvärv Jordan Larsson, 20, berättar i podcasten Lundh på Fotbollskanalen om svårigheterna i Helsingborgs IF.

Anfallarens relationer med vissa spelare tog skada av det faktum att hans pappa Henrik Larsson var tränare.

– Det är svårt att komma in i gruppen när man har sin farsa som tränare. Jag blev ganska bra vän med Matthew Rusike till exempel i början när vi spelade mycket tillsammans, men sedan när han inte fick spela för att han inte hade gjort det tillräckligt bra slutade han snacka med mig. Det är inget som jag bryr mig om i dag, men det blev lite konstiga relationer, kan man säga, säger Jordan i podden.

Jordan Larsson berättar att han inte hade en aning om att pappan skulle ta över HIF - drygt sex månader efter den egna ankomsten.

– Jag visste inte om det jättetidigt, jag fick reda på det någon dag tidigare, precis innan det blev klart. Han sade till mig att han skulle bli tränare för Helsingborg. Det var inte direkt så att han frågade om jag skulle tycka att det var okej. Det var bara så. Min första reaktion var: ”Hur kan du välja det när jag är i laget?” Jag vill ju göra min egen karriär och har kämpat för att kunna göra det, och så kom han och skulle bli min tränare. Men han fick mig att inse att det inte spelade någon roll om han var min tränare eller inte, folk kommer alltid se mig som hans son och döma mig på ett annorlunda sätt. Det är lika bra att jag lär mig att hantera det, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus