Fotbolltransfers.com - Mattias Svanberg: "Det var inte rimliga förväntningar att leva upp till"
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Mattias Svanberg: "Det var inte rimliga förväntningar att leva upp till"

Publicerad: 2018-01-19 17:26 Allsvenskan

Malmös jättetalang Mattias Svanberg, 19, hoppas ersätta Erdal Rakip i startelvan och reflekterar kring förväntningarna på honom.

Magnus Pehrsson har berömt Mattias Svanberg nu under försäsongen. 19-åringen har fått testa på den så kallade Rakip-rollen till höger på mittfältet.

– Det är en sån roll som, om jag bara lär mig den bra, passar mig att kunna få bollen i yta där man kan fördela eller driva med den. Det är bara kul att man får lite bekräftelse på att man har hittat rollen, men jag tycker att alla har börjat bra, säger Svanberg till Kvällsposten.

Talangen visa upp sig på den allsvenska scenen under hösten 2016 när Malmö FF säkrade SM-guldet. Då fick Svanberg enorma förväntningar på sig. Han känner att han ständigt tar steg framåt.

– Ja, det tycker jag i och med att det kanske blev så extremt första gången med HIF och Falkenberg. Det var inte rimliga förväntningar att leva upp till och jag kände själv inte att jag hade någon press att leva upp till de förväntningarna. Jag fick ändå mer speltid förra året och har ändå rimliga förutsättningar. Sedan är det klart att man vill mer hela tiden, säger 19-åringen till Kvällsposten.

Mattias Svanberg hoppas att 2018 blir hans år.

– Ja, så tänker man. Man måste våga drömma. Det är klart man drömmer om att det ska bli en bra säsong för egen del, att man utvecklas, det är målet och det måste man ju tro på, säger han till Kvällsposten. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus