Fotbolltransfers.com - Kingsley Chibuike Okafor testas av Chievo Verona
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Privat bild.

Kingsley Chibuike Okafor testas av Chievo Verona

Publicerad: 2018-01-19 15:54 Övriga Sverige

Uppsala-Kurds stortalang Kingsley Chibuike Okafor, 14, är inbjuden till ett provspel med Chievo Verona. "Han har de egenskaper som krävs för att klara sig utomlands", säger agenten Hamid Kabodvand till Fotbolltransfers.com.

I somras testades Kingsley Chibuike Okafor av Premier League-klubben West Ham. Därefter har jättetalangen lämnat IK Sirius för att spela seniorfotboll med Uppsala-Kurd FK i division 3.

Nu kan Fotbolltransfers.com berätta att 14-åringen bjudits in till ett provspel med Chievo Veronas ungdomslag. Chibuike Okafor kommer att vara i Italien mellan 28 januari och 2 februari.

– Det stämmer, han ska ner till Italien för att träna med Chievo Verona. Efter den resan kommer det att bli fler besök hos andra klubbar. Det är ett stort intresse från europeiska klubbar. Spelaren och hans familj har som ambitioner att spela utomlands och därför tittar vi på alternativ utanför Sverige, säger agenten Hamid Kabodvand till Fotbolltransfers.com.

– Han har de egenskaper som krävs för att klara sig utomlands, men sen är det självklart en annan mentalitet där. Kingsley är en snabb och stark spelare med bra spelförståelse, han är skicklig med bollen så sportsligt har han det som krävs för att lyckas utomlands, fortsätter han.

14-åringen är vänsterytter men kan även spela som anfallare.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus