Fotbolltransfers.com - Adebayor: "Mourinho älskar jag - Wenger är falsk"
Foto: Paul Childs/Bildbyrån

Adebayor: "Mourinho älskar jag - Wenger är falsk"

Publicerad: 2018-01-18 20:12 England

Anfallaren Emmanuel Adebayor uttalar sig om sin tid i Premier League och relationen till både Arsene Wenger och José Mourinho.

Emmanuel Adebayor, som till vardags huserar i Istanbul Basaksehir, har ett förflutet i ett flertal storklubbar. Det stora genombrottet kom i Arsenal under Arsene Wenger, innan han provade sina vingar i konkurrenten Manchester City.

Däremellan hann han även med lånesejourer i Real Madrid och Tottenham, innan övergången till Spurs blev permanent. I en intervju uttalar han sig om skillnaderna mellan Wenger och José Mourinho.

– Mourinho är en av de tränarna som jag har älskat och kommer alltid att älska. Han är av de mest ärliga tränarna jag har träffat under min karriär, vilket är sjukt med tanke på att de flesta är falska, säger han enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Som ett exempel, jag hade ett möte med Wenger på hans kontor när han berättade att jag måste lämna eftersom han inte såg min framtid i Arsenal. Att jag var tvungen att gå vidare i livet. Han sa att jag måste flytta eller att jag stannar utan att få spela något.

Adebayor tillägger att han trots allt var glad över att till slut ha hamnat i City, men att en presskonferens med Wenger förändrade hans uppfattning om Arsenal för all framtid.

– När jag anslutit till City såg jag honom göra en presskonferens i London där han berättade att jag lämnat på grund av pengarna, och sedan den dagen är det därifrån hatet för Arsenal kommer ifrån.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus