Fotbolltransfers.com - Amin Affane: "Därför kysste jag AIK:s klubbmärke"
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Amin Affane: "Därför kysste jag AIK:s klubbmärke"

Publicerad: 2018-01-17 22:58 Allsvenskan

Han gjorde mål mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi och kysste AIK:s klubbmärke. Nu förklarar Blåvitts nyförvärv Amin Affane sitt agerande.

IFK Göteborg presenterade Amin Affane, 23, under onsdagen. Mittfältaren plockas in från bittra rivalen AIK.

Nu berättar Affane för Blåvittpodden (avsnittet släpps i morgon) om varför han kysste AIK:s klubbmärke efter sitt mål mot Blåvitt på Gamla Ullevi förra säsongen.

– Grejen är att när man gör ett mål, speciellt när man har haft det lite tufft och varit skadad och fått den hjälpen från dem som jobbar omkring dig. Allt från hon som lagar mat till fystränaren och naprapaten. När de jobbar övertid för att se till att jag kommer tillbaka fit och så snabbt som möjligt, då blir det bara impulsivt, säger Affane i podden enligt Sportbladet.

– Man gör bara något för man blir så glad, och just då vill man bara visa tacksamhet till dem som stått vid min sida. Så det var därför, det var absolut inget hån mot någon annan, fortsätter Affane.

AIK använde Affane mer defensivt på mittfältet. I Blåvitt är det tänkt att 23-åringen ska vara mer offensiv.

– Det är det som har sagts, att jag ska spela offensivt. Men jag kan spela defensivt, vänsterkanten, tia. Jag är allround men min främsta position som jag anser och de anser att jag är bäst är på den offensiva, lite på högerkanten och skära in och slå avgörande passningar, kanske skjuta. Det är där först och främst vi ser mig, säger Affane i Blåvittpodden enligt Sportbladet.

Affanes kontrakt med Blåvitt sträcker sig till sommaren 2021.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus