Fotbolltransfers.com - Kalmar FF jagar Gbenga Arokoyo
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Anna Tärnhuvud/Bildbyrån

Kalmar FF jagar Gbenga Arokoyo

Publicerad: 2018-01-16 15:25 Allsvenskan

Den nigerianske mittbacken Gbenga Arokoyo, 25, kan lämna MLS för Allsvenskan. Kalmar FF vill värva honom, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

Mjällby AIF värvade Gbenga Arokoyo inför säsongen 2012. Mittbacken hann spela 48 allsvenska matcher innan han såldes till turkiska Gaziantepspor.

Sommaren 2016 gick flyttlasset till Major League Soccer och klubben Portland Timbers. I december förra året blev 25-åringen dock trejdad till Atlanta United.

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com är Arokoyo högaktuell för en återkomst i Allsvenskan inför den här säsongen. Kalmar FF visar konkret intresse för den nigerianske försvararen.

Arokoyo är absolut inte främmande för Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam - som värvade spelaren under sin tid i Mjällby.

– Det är många som är på vår radar känns det som, säger Andersson Borstam skämtsamt till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det blir alltid sådana spekulationer om spelare som man jobbat med tidigare. Jag har ju haft honom i Mjällby innan. Det är som alltid, av respekt för andra vill jag inte kommenterar spelare som tillhör andra klubbar.

Är mittbackspositionen något ni vill förstärka?

– Vi titta över hela vårt lagbygge, det är en process som fortsätter fram till fönstret stänger. Det kommer säkert hända lite, beroende på skador och prestationer får vi se vad som händer. Någon in och någon ut kan det bli innan vi är klara. Det mesta är på plats. Några justeringar blir det säkert, men vad det blir får vi se.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus