Fotbolltransfers.com - Häckens sportchef: "Blev erbjudna Neymar och Forlán"
Foto: Dave Winter/Bildbyrån

Häckens sportchef: "Blev erbjudna Neymar och Forlán"

Publicerad: 2018-01-16 09:39 Allsvenskan

Neymar och Diego Forlán i Allsvenskan? BK Häckens sportchef Sonny Karlsson berättar att det en gång i tiden fanns en chans till det.

I en intervju med GP berättar Sonny Karlsson, sportchef i BK Häcken, att han 2008 reste till Brasilien på en scoutingresa.

Då var Karlsson tränare i Häcken och träffade bland annat storklubben Santos. Då blev han tipsad om Neymar.

– Vi var intresserade av ett samarbete där så vi träffades och hade ett möte med dem. Pelés son var med där, presenterade oss och visade träningen. "Där har ni A-laget", sa han och pekade. "De som är på kanterna är 15, 16 år. Där kan ni få handla! Ger ni tre miljoner pund (cirka 35 miljoner kronor på den tiden) så kan ni få plocka med någon av dem hem". En av dem var Neymar. Den andre vet jag inte, säger Karlsson till GP.

Därefter såldes Neymar till Barcelona, och tillhör numera Paris Saint-Germain. Den senaste övergången kostade 2,2 miljarder kronor. Häckens sportchef är osäker på hur realistisk en värvning hade varit.

– Men det var nog inte så seriöst, mer att han bara sa det. Det hade nog inte blivit så ändå. Det fanns nog en plan för dem. Samtidigt, hade man kunnat titta fem, sex år framåt i tiden... Då visste ingen vem det var, förutom de som var där då, säger Karlsson till GP.

Häckens sportchef värvade Diego Lugano inför säsongen 2014. Hans tidigare landslagskollega Diego Forlán kunde dock också anslutit. Den allsvenska klubben fick en intresseförfrågan.

– Ja, och jag sa ja till det också. Jag tackar, som sagt, alltid ja till den typen av spelare. Men han var inte intresserad av det. Han ville vara på andra ställen. Det fanns inte riktigt någon sanning i att han ville till allsvenskan. Sedan tror jag att nästan alla klubbar fick förfrågan. Jag kollande upp honom och han spelade i Japan då. Det kändes inte så seriöst. Med Lugano var det annorlunda, säger Karlsson till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus