Fotbolltransfers.com - Sören Rieks: "Jag är medveten om konkurrensen - men måste tänka på mig själv"
Foto: Bildbyrån

Sören Rieks: "Jag är medveten om konkurrensen - men måste tänka på mig själv"

Publicerad: 2018-01-12 16:30 Allsvenskan

Malmös senaste nyförvärv rör upp känslor i Göteborg. Sören Rieks, 30, är väl medveten om det, och förklarar nu sin flytt.

IFK Göteborg är inte längre mesta mästarna. Den titeln har numera Malmö FF. Rivaliteten mellan klubbarna är stor.

Därav är svenska mästarnas senaste värvning Sören Rieks känslig. Något dansken varit väl medveten om innan han bestämde sig.

– Jag är medveten om att det är stor konkurrens mellan Malmö FF och Blåvitt. Klart det har satt i gång tankeverksamheten för mig vad det innebär.  Jag känner till konkurrensen som är mellan klubbarna. Fotboll är mycket känslor, det är känslomässigt för många supportrar. Men jag måste tänka personligt och vad som är bäst för min karriär. Man har inte så många år på sig med fotbollen, därför måste man tänka på vad som är bäst för en själv, säger Rieks till Kvällsposten.

30-åringen nobbade utländska anbud för att skriva på för MFF.

– Det var ganska lätt med tanke på succén som klubben haft de senaste åren. Det är väldigt attraktivt att gå hit. Och det är rätt tidpunkt att lämna Göteborg. Möjligheten att få spela i Malmö FF, och kanske vinna allsvenskan och komma till Champions League, känns väldigt attraktiv, säger Rieks till Kvällsposten.

Sören Rieks inser att han kommer få det hett om öronen när han återvänder till Gamla Ullevi med MFF. Precis som Tobias Sana.

– Jag är inställd på att det kommer att slängas allt möjligt efter mig. Hoppas att jag inte ska värma upp i samma hörna (som Sana). Men de får sjunga vad de vill, det är inget jag bryr mig om, säger mittfältaren till Kvällsposten.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus