Fotbolltransfers.com - Ali Khan nekas dispens - Norrby riskerar böter
Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Ali Khan nekas dispens - Norrby riskerar böter

Publicerad: 2018-01-11 13:27 Superettan

Norrby IF anlitade Mohammed Ali Khan inför den här säsongen. Men 29-åringen får ingen dispens att leda laget. Nu tvingas de plocka in ännu en tränare.

Mohammed Ali Khan plockades in från division 1-klubben Husqvarna FF. Men i Superettan behöver tränare PRO-utbildning, vilket 29-åringen saknar.

Nu skriver Borås Tidning att Ali Khan nekas dispens att leda Norrby IF i Superettan kommande säsong.

– Vi säger nej eftersom han saknar den utbildning som krävs för en huvudtränare i Superettan, säger Gerhard Sager, ordförande i förbundets tävlingskommitté, till BT.

– De har 60 dagar på sig att fixa det här. Från det att vakansen uppstod, fortsätter han.

Vakansen uppstod när Simon Eriksson lämnade sitt uppdrag i Norrby den 16 november. Det innebär att tidsfristen löper ut på måndag.

Norrbys fotbollsansvarige David Kryssman uttalar sig om situationen för Fotbollskanalen.

– Det är deras åsikt och det går inte att säga så mycket om det. Det är olyckligt. Det finns ett regelverk man ska följa, absolut, det respekterar vi till hundra procent. Men samtidigt kan jag tycka att det är trist att man inte ska kunna få välja den profilen som matchar oss bäst. Den lotten föll ju på Mohammed, säger han till Fotbollskanalen.

– Vi som klubb kan jag tycka ha gjort allt rätt. Vi hade en tränare som hoppade av sent och som satte oss i den situationen. Mohammed har också sökt utbildningen och visat att han vill gå, men han kom inte in. Jag kan tycka att man kan ge en dispens för vi har visat att vi velat. Det borde väga tungt, tycker jag, fortsätter Kryssman.

Enligt Borås Tidning riskerar Norrby att bötfällas med upp till 500 000 kronor om situationen inte löser sig. Norrby har dock en plan.

– Vi måste ta in en tränare med den utbildningen i staben helt enkelt. Det är planen, säger Kryssman till Fotbollskanalen och medger att klubben har namn på gång.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus