Fotbolltransfers.com - Officiellt: Johan Elmander avslutar sin spelarkarriär
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Johan Elmander avslutar sin spelarkarriär

Publicerad: 2018-01-05 12:03 Superettan

Det har ryktats om att han blir assisterande tränare i Galatasaray. Nu meddelar Örgryte IS att Johan Elmander slutar.

Örgryte IS meddelar på sin officiella hemsida att anfallaren Johan Elmander, 36, bryter sitt kontrakt och avslutar spelarkarriären.

– Det är ett beslut som har växt fram den senaste tiden. Jag har haft en lång och fantastisk karriär och nu är det dags för mig att ge plats till nästa generation. Tack ÖIS, spelare, ledare och supportrar ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! Lycka till med jobbet mot allsvenskan, säger han till hemsidan.

Joacim Nordh, ordförande Örgryte IS, uttalar sig om Elmanders beslut.

– Vi är oerhört tacksamma för Johans tid i ÖIS. Samtidigt som det självklart är väldigt tråkigt när en av svensk fotbolls, i modern tid, stora stjärnor väljer att kliva åt sidan och lägga skorna på hyllan så respekterar jag hans val. Johan har varit en fantastisk ambassadör för ÖIS, såväl på som vid sidan av plan, säger han till hemsidan. 

– Både under hans två perioder som spelare i ÖIS, men även under hans tid som proffs. Johan har alltid varit superproffsig och jag önskar honom inget annat än stort lycka till i framtiden och hoppas att våra vägar möts igen någon dag, fortsätter Nordh.

Det framgår dock inte vad som nu väntar för Elmander. Det återstår att se om det finns någon sanning i ryktena om Galatasaray.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus