Fotbolltransfers.com - Officiellt: David Svensson slutar - men stannar i Falkenberg
Foto: Bildbyrån

Officiellt: David Svensson slutar - men stannar i Falkenberg

Publicerad: 2018-01-04 10:16 Superettan

David Svensson, 33, väljer att lägga skorna på hyllan. Han blir istället CSR-ansvarig i Falkenbergs FF.

Falkenbergs FF meddelar på sin officiella hemsida att lagkaptenen David Svensson slutar med fotbollen.

– Allt har sin tid. Jag har funderat i några år, men fick ny motivation när vi gick upp i allsvenskan. Förra året var väldigt roligt, med nya arenan och även spelmässigt, där vi tog flera kliv framåt. Jag var inställd på att spela i år också, men när jag i somras hörde att det fanns önskemål om att kunna satsa mer på föreningens samhällsengagemang hörde jag mig för och vi började diskutera, säger 33-åringen till hemsidan.

Det blev totalt 617 matcher och 57 mål i FFF-tröjan för Svensson. Nu blir han ansvarig för Falkenbergs satsning på Corporate Social Responsibility, förkortat CSR.

– Jag tyckte att det verkade spännande och att fortsätta i föreningen kändes som ett bra steg att ta. Det var en chans jag inte ville missa, om jag skulle få den. Vi har diskuterat under hösten och relativt nyligen blev det klart, säger han och fortsätter:

– Jag har haft fantastiska år i klubben. Jag har fått vara med om oerhört mycket och känner mig väldigt nöjd med det jag har presterat. Det är en lång resa som jag har fått förmånen att få vara med om; jag har spelat i division 2, superettan och allsvenskan. Jag är stolt över att ha fått vara lagkapten för laget i många år och uppflyttningen till allsvenskan är ett minne för livet. Det är klart att jag kommer sakna fotbollen mycket, men jag blir ju äldre och någon gång måste man ta steget. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus