Fotbolltransfers.com - Kontraktsbråk kan stoppa IFK Göteborgs värvning av Sam Johnson
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Kontraktsbråk kan stoppa IFK Göteborgs värvning av Sam Johnson

Publicerad: 2017-12-27 15:49 Allsvenskan

IFK Göteborgs vill värva Sam Johnson. Men anfallaren är i tvist med sin kinesiska klubb, vilket kan stoppa övergången, skriver GT.

Tidigare under dagen bekräftade sportchefen Mats Gren för GP att IFK Göteborg är väldigt intresserade av Sam Johnson.

Det har tidigare rapporterats att Wuhan Zall köpt ut liberianen från kontraktet. Men nu skriver GT att så inte är fallet. Istället försöker den kinesiska klubben få Johnson att lämna gratis.

– Vid ett första förhandlingsmöte kom klubben med förslaget att Sam ska avsluta kontraktet omgående – då han inte är en del av planerna 2018 – utan någon som helst kompensation. Dessutom fick han info om att han inte får träna med A-laget eller följa med på det planerade träningslägret i Australien i januari, säger han rådgivare Tore Eliasson till GT.

– Utöver det så har han kallats hem från julledighet för att träna, men likväl saknas resterande utländska spelare som klubben tänkt ha kvar säsongen 2018, fortsätter han.

Sam Johnson kan nu driva ärendet till FIFA.

– Vi har meddelat klubben att vi inte accepterar det här och kommer ta detta vidare till Fifa om klubben inte tar sitt förnuft till fånga. Det är minst sagt diskriminering och olika behandling av A-lagsspelare, menar Tore Eliasson till GT.

En övergång till Blåvitt kan inte bli aktuell förrän situationen är löst med Wuhan Zall. GT skriver att flytten kan dröja - eller till och med stoppas.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus