Fotbolltransfers.com - Officiellt: Luís Pimenta ny tränare i Brommapojakrna
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Officiellt: Luís Pimenta ny tränare i Brommapojakrna

Publicerad: 2017-12-13 15:45 Allsvenskan

IF Brommapojkarna presenterar sin nye tränare strax. Det handlar om portugisen Luís Pimenta, kan Fotbolltransfers.com berätta.

Olof Mellberg lämnade sin post som huvudtränare i IF Brommapojkarna efter den gångna säsongen.

Inom kort kommer BP presentera Luís Pimenta, 36, i samband med en presskonferens.

Den portugisiske tränaren kommer närmast från norska Kongsvinger IL.

UPPDATERING 16.05: BP bekräftar nu på sin officiella hemsida att det är Pimenta som tar över. Han har signerat ett fyraårskontrakt.

– Självklart känns det uppmuntrande när en förening och en tränare med samma DNA hittar varandra. För det skapar chans att bli effektiv. Vi ska bygga vidare på den offensiva, kontrollerande fotbollen som klubben spelat. VI ska bygga vidare på den, inte ta bort eller förändra, säger 36-åringen till hemsidan.

– Den här klubben har varit fantastisk på att utveckla talanger genom historien, men det är en klubb som nu fokuserar på framtiden, inte bara i spelare utan även för att befästa platsen i Allsvenskan och det är utvecklingen vi ska se i hela klubben och organisationen, fortsätter portugisen.

Sportchefen Daniel Majstorovic är nöjd med valet.

– Luis är den profil av tränare som vi sökt efter. Stark karaktär. Med en tydlig spelidé. Han är strukturerad, noggrann i sitt arbete där det finns en stor passion och engagemang i det han går in. Det faller in i vår syn på hur vi vill att vår huvudtränare ska vara, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Han har en historia av att jobba med unga spelare med en spelidé som liknar vårt DNA av offensiva och kontrollerande fotboll. Vi går hand i hand och det Luis bidrar med är nära det vi jobbat med de senaste åren i tydlighet, noggrannhet och en tydlig spelidé.

Gonçalo Pereira blir assisterande tränare i BP.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus