Fotbolltransfers.com - Mellberg tar över AIK - och Norling blir sportchef?
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Mellberg tar över AIK - och Norling blir sportchef?

Publicerad: 2017-11-23 16:02 Allsvenskan

Olof Mellberg kan bli ny tränare i AIK medan Rikard Norling ersätter Björn Wesström som sportchef, enligt uppgifter som nått Erik Edman.

Det är i NordicBets podcast Ljugarbänken som Erik Edman berättar att AIK kan göra en rejäl rockad.

Olof Mellberg kan plockas in som ny huvudtränare medan Rikard Norling blir sportchef istället för Björn Wesström.

– Det är rykten, det vill jag poängtera. Jag har hört att det finns tankar på att man ska plocka upp Norling som någon form av sportchef och att det finns ett internt missnöje i ledningen med Wesström, även om det utåt sett, där vi sitter, har lite svårt att se det. Björn har gjort väldigt mycket bra för AIK, en hel del affärer som genererat pengar och senast såklart Isak då, säger Edman i podden.

Mellberg har som bekant lämnat IF Brommapojkarna. När Edman får frågan om inte även han trott att Wesström varit "untouchable" i AIK, svarar han:

– Ja, det tänkte jag också, Björn (Wesström) har gjort ett kanonjobb i AIK. Sen ska man komma ihåg att Ahlerup (förre vd:n Mikael Ahlerup) fick kicken här för en vecka sedan och det har varit stökigt i omgångar, när Andreas Alm var där och så vidare. Olof (Mellberg) har varit galet het, han plockar upp BP rätt upp i superettan och går som tåget även i superettan. Så det är klart att Olof är det hetaste namnet i tränar-Sverige 2017. Så det är klart att ska man göra en förändring så är det en tränare som man definitivt kan tänkas ta in.

UPPDATERING 16.30: AIK:s sportchef Björn Wesström vill inte dementera uppgifterna när fotbolldirekt.se frågar.

– Nej, men jag kan ju som sagt inte dementera en spekulation. Det enda jag vet är att jag inte sitter på beslut om min framtid, det gör vår tillförordnade vd Håkan Strandlund och jag litar på att han pratar med mig om avsikt finns om ny sportchef och låter mig veta mer än vad som exempelvis Erik Edman verkar veta, säger han till sajten.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus