Fotbolltransfers.com - Officiellt: Olof Mellberg och Azrudin Valentic lämnar Brommapojkarna
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Officiellt: Olof Mellberg och Azrudin Valentic lämnar Brommapojkarna

Publicerad: 2017-11-21 14:41 Allsvenskan

Det blir ingen fortsättning i Brommapojkarna för succétränarna Olof Mellberg och Azrudin Valentic.

IF Brommapojkarna bekräftar på sin officiella hemsida att huvudtränaren Olof Mellberg och hans assistent Azrudin Valentic inte förlänger sina kontrakt.

– BP går ut med denna information när beslut nu är fattade, både i syfte att undvika ryktesspridning, men framförallt för att visa uppskattning för de insatser och resultat som Olof och Azrudin har presterat tillsammans i BP. Det är en exceptionell prestation som laget har gjort. Vi kan därför bara rikta ett stort tack till både Olof och Vali, och återkommer i nästa steg lite längre fram med information om vilka tränare som kommer att leda BP i Allsvenskan 2018 och framåt, säger sportchefen Daniel Majstorovic till hemsidan.

Mellberg, som fört BP från Norrettan till Allsvenskan på två år, förklarar situationen.

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot Allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till Superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna Division 1 Norra och Superettan inom loppet av två år, säger han till hemsidan.

– En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet. Ett extra stort tack till min vän och arbetskamrat Vali för ett fantastiskt samarbete. Förutom spelare och ledare så vill jag även tacka Sportkontoret som jobbar hårt för att hela tiden utveckla föreningen och hjälper till att skapa en trivsam arbetsmiljö på Grimsta. Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, fortsätter Mellberg.

Det är oklart vad som väntar Mellberg. Men i dagarna kopplades Azrudin ihop med Dalkurd FF.

– Jag och Olof har haft ett unikt samarbete. BP är en mycket välorganiserad klubb, och vi har hela tiden haft de bästa förutsättningarna för att fullt ut kunna fokusera på fotbollsverksamheten, vilket har gett resultat. Redan från början har vi arbetat som en allsvensk klubb. När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning som tränare tillsammans, har jag fattat beslut om att lämna BP. Jag vill därför passa på att rikta ett stort tack till alla personer i och runt BP för två fantastiska år. Alla ledare, spelare och hela organisationen i BP runt omkring, säger Valentic till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda