Fotbolltransfers.com - Jimmy Durmaz: "En dröm som går i uppfyllelse"
Foto: Bildbyrån

Jimmy Durmaz: "En dröm som går i uppfyllelse"

Publicerad: 2017-11-14 17:26 Utlandsproffs

Sverige höll nollan mot Italien och säkrade en VM-plats i Ryssland nästa sommar. "Det är en fantastisk känsla", säger Jimmy Durmaz till Fotbolltransfers.com.

Yttermittfältaren, som tillhör franska Toulouse, har varit en av nyckelspelarna i kvalet men missade playoff-matcherna mot Italien på grund av en ljumskskada. 

– Jag har kört nu för fullt på träningarna och det känns bätte och bättre. Jag hade kunnat göra ett inhopp men det var inte min matchbild. Så det var istället bara att ge positiv energi till grabbarna, säger Jimmy Durmaz till Fotbolltransfers.com.

Sverige vann hemmamatchen med 1-0 och lyckades trots många italienska målchanser hålla 0-0 i går. Det innebär att Sverige är ett av 32 lag som får spela VM nästa år.

– Det är sjukt, en dröm som går i uppfyllelse. Det är en fantastisk känsla, säger Durmaz till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– De hade ett otroligt tryck från minut ett fram tills det tog slut. Sen hade vi också straffsituationer, minst en straff skulle vi ha. Det hade kunnat ändra på matchbilden helt. Men det är så, nu har vi gått vidare och det är bara att glömma det.

Matchen spelades på ett nästan fullsatt San Siro i Milano. Runt 74 000 åskådare var på plats.

– Det är häftigt när det är sånt tryck. Det var mer nervöst att man inte kunde påverka så mycket. Man kunde bara skrika. Så det var jobbigt, bland det jobbigaste...ja, det är den jobbigaste matchen när jag suttit på bänken, avslutar han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus