Fotbolltransfers.com - VSK vill inte dela arena med Dalkurd: "Känns inte schysst"
Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

VSK vill inte dela arena med Dalkurd: "Känns inte schysst"

Publicerad: 2017-11-14 15:41 Allsvenskan

Dalkurd FF flyttar till Uppsala, men vill spela i Västerås nästa säsong. Något som inte gillas av Västerås SK.

Dalkurd FF meddelade under dagen att klubben bytet hemvist från Borlänge till Uppsala.

Men allsvensk fotboll kommer de troligen inte kunna spela i Uppsala nästa säsong. Västerås är en spelplats Dalkurd önskar sig.

Division 1-klubben Västerås SK förklarar nu i dt.se att de inte gillar att dela arenan.

– Vi har tagit beslut i frågan, och vi är inte positiva till att dela arena, säger klubbens vice ordförande Thomas Wallin till Sporten och fortsätter:

– Det är av den anledningen att arenan delas i dag med ett antal klubbar, och det fungerar utmärkt. Sen har vi i VSK Fotboll ambitionen att redan under nästa år utöka med ett antal lag i vår elitförberedande verksamhet från 16-19 år, och även U21, som behöver tid och utrymme för matcher. Så vi känner att det kommer bli lite trångt i portgången, och att man då ska få ta hänsyn till klubbar som inte ens finns på orten utan enbart kommer hit och spelar matcher känns inte schysst mot oss eller andra klubbar som har verksamhet på arenan. Vi har inget emot klubben och så, det spelar ingen roll vilken klubb det är. Vi känner att det räcker med de som finns.

Dalkurd i sin tur ska nu inleda förhandlingarna med Uppsala kommun om villkoren för flytten.

– Vi kommer nu att gå in på detaljerna kring allt vi ska göra. Vi har inte kunnat göra det innan på grund av att vi inte haft ett färdigt beslut. Nu sätts processen igång för att fastställa alla dem frågorna, säger Dalkurds vice vd Zilan Lawan till Fotbollskanalen.  

– Det finns inget skriftligt för det (arena och träningsanläggning). Det är också något vi kommer att gå igenom med Uppsala kommun och fastställa klart. Vi har bara haft en dialog. Uppsala har väntat på vårt beslut, fortsätter hon.

Lawan medger att Västerås och Gävle är de städer Dalkurd tittar på för de allsvenska matcherna nästa säsong.

– Det är de alternativen vi har, men vi måste fastställa något. Vi måste ha en dialog. Det finns inga avtal, säger hon till Fotbollskanalen.

När nya Studenternas står klar i Uppsala är tanken att Dalkurd ska dela den med bland annat IK Sirius. Något Sirius varit mycket kritiska till.

Dalkurds lagkapten Rawez Lawan kommenterar beslutet att flytta.

– Jag tänker inte så mycket. Jag tror klubben gör det bästa för klubben och jag är den första som ställer mig bakom, säger han till dt.se.

Slutligen bekräftar Gävle att Dalkurd uttryckt en önskan att spela på Gavlevallen 2018.

– Vi hade inte hört något tidigare, men Dalkurd hörde vid lunchtid av sig och ställde frågan om det var möjligt för klubben att spela sina 15 allsvenska matcher på Gavlevallen, säger Joakim Lundberg, chef för Gavlehov, till dt.se och berättar vilket svar man gav:

– Att vi kommer att utreda det och det snabbt. Det är nämligen bråttom för spelordningen för allsvenskan ska snart fastställas, säger Lundberg.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus