Fotbolltransfers.com - Officiellt: BK Häcken värvar Johan Hammar och Karl Bohm
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: BK Häcken värvar Johan Hammar och Karl Bohm

Publicerad: 2017-11-14 10:00 Allsvenskan

Johan Hammar, 23, och Karl Bohm, 22, lämnar Örgryte respektive Utsikten för allsvenska klubben Häcken.

Den 9 oktober kunde Fotbolltransfers.com avslöja att Johan Hammar skrivit på för BK Häcken.

Han ansluter som bosman från Örgryte IS. Nu bekräftar den allsvenska klubben på sin officiella hemsida att mittbacken är klar.

– Han är unik på det sättet, 1,97 och så bra fotbollsspelare med den längden han har. Jag ser fötter och huvudspel och kaptensbindeln han har haft i Öis. En ung spelare som fortfarande har potential att utvecklas, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till hemsidan.

Hammars kontrakt sträcker sig över ett år med option på tre år. Karl Bohm ansluter från Utsiktens BK på ett likadant kontrakt.

– Vad är det Stahre brukar säga… Karl är framåtlutad aggressiv med speed och teknik. Han kan spela på båda sidorna och har lite Yasin-varning med sin speed och teknik och fränhet. Frågan är om han tar sig till de höjderna som krävs – det är det han ska bevisa nu, säger sportchefen.

Hammar är mycket nöjd med sin övergång och att vara tillbaka i Allsvenskan.

– En bra utmaning. Även om man skriver fyra år med en klubb, måste man hela tiden prestera. Jag ska göra mitt bästa varje dag och så tar vi det därifrån, säger han till hemsidan.

Bohm känner likadant.

– Det känns som en klubb som är i harmoni och ett lag som har presterat bra hela året. En fantastisk möjlighet för mig, så jag är tacksam över att vara här. Jag har spelat i division 1 i två år och kommer upp i en allsvensk förening – jag ska förhoppningsvis bevisa att jag har den nivån i mig, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda