Fotbolltransfers.com - Andreas Granqvist: "Det största jag varit med om"
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Andreas Granqvist: "Det största jag varit med om"

Publicerad: 2017-11-14 03:24 Övriga Sverige

Igår kväll säkrade Sverige avancemang till VM nästa sommar. Efter matchen berättade lagkaptenen Andreas Granqvist om hur glad han är över att få spela sitt sista VM.

Italien skapade ett flertal chanser men Sverige lyckades stå emot. Playoff-returen i Milano slutade 0-0 och det står nu klart att Sverige spelar i VM i Ryssland nästa sommar, efter att ha vunnit den första matchen med 1-0.

– Det är svårt att förklara, det är en helt otrolig glädje och stolthet  att vara lagkapten över det här gänget. Det vi har gjort, att först i kvalet tävla med Frankrike och Holland, och sen får vi tuffaste möjliga motståndaren i Italien, och att få avsluta i Milano här, och hålla nollan och gå till VM. För egen del är det största jag varit med om och det kommer vara helt otroligt att spela ett VM i Ryssland, där jag hör hemma i klubblaget också, berättade 32-årige Andreas Granqvist i mixed zone.

– För oss äldre, jag, Sebastian Larsson, Ola Toivonen och Marcus Berg var nog detta sista chansen att få spela ett VM. För mig definitivt. Att vi lyckas med dem här förutsättningarna vi haft och byggt upp det här laget med Janne Andersson och Peter Wettergren i spetsen, det är en otrolig stolthet och glädje. Det ska bli skoj att spela i Ryssland i sommar.

När Granqvist kom ut till mixed zone efter matchen var håret borta. Han hade lovat lagkamraterna att de skulle få raka bort hans hår. Och så blev det. John Guidetti och Viktor Nilsson Lindelöf var snabba med att plocka fram rakapparaten inne i omklädningsrummet.

Här kan du höra på vad några av de andra spelarna hade att säga:

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus