Fotbolltransfers.com - Jakob Johansson: "Det har varit en jättehäftig resa"
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Jakob Johansson: "Det har varit en jättehäftig resa"

Publicerad: 2017-11-10 23:32 Utlandsproffs

Sverige har övertag mot Italien efter 1-0 på Friends i kväll. Jakob Johansson blev stor hjälte. "Det är en jätteglädje att få göra mål där", säger mittfältaren.

Sverige har ena foten i VM, men mycket kan fortfarande hända. Inhopparen Jakob Johansson gjorde matchens enda mål i kväll via en touch på Daniele De Rossi som ställde Gianluigi Buffon i målet.

– Skönt att se att den går in, det är en jätteglädje att få göra mål där och sen kan hålla det också, säger hjälten i den mixade zonen efter matchen och kommenterar Italiens tuffa spel:

– De försöker spela tufft och ibland kanske mer än tufft också, men det blir en del av spelet någonstans, det psykiska spelet. Det gäller att stå emot det och inte fokusera på annat än det vi ska göra. Jag tycker ändå att vi lyckas rätt bra med det, vi håller oss till vår plan och i andra halvlek blir det mest försvarsspel. Men jag tycker att vi gör det bra.

Den 27-årige mittfältaren har gjort en otrolig resa de senaste ett och ett halvt åren. Han är numera en nyckelspelare i AEK Aten och har varit en kugge för Sverige under VM-kvalet.

– Jättehäftigt, det här kanske jag inte riktigt hade tänkt mig för ett och ett halvt år sedan, men det har ändå gått successivt att komma in i det här med landslaget och det är klart att det har hjälpt också att det är en sådan aura och atmosfär kring landslaget. Det gör det enklare att komma in, säger Johansson.

Johansson sitter på ett utgående kontrakt med sin grekiska klubb. Mittfältaren känner givetvis att han gjorde bra reklam för sig själv ikväll.

– Det är väl inte negativt, säger han med ett leende.

På måndag avgörs play off-mötet på San Siro. Jakob Johansson är givetvis nöjd med 1-0-resultatet men vägrar ta ut något i förskott.

– Det är klart att det är ett fördelaktigt resultat, vi släpper inte in några mål och får med oss ett mål, men det är långt ifrån över och det är ett fantastiskt bra landslag vi kommer att möta nu på bortaplan. Så det är långt ifrån över. Man får se det lite som en ny match där nere. Vi får inte stirra oss blinda på att vi leder med en boll utan vi ska göra det rätt där nere från början, så får vi se hur det går, men det ser lovande ut, avslutar hjälten.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus