Fotbolltransfers.com - Dalkurds ordförande: "Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala"
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Dalkurds ordförande: "Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala"

Publicerad: 2017-11-10 10:30 Allsvenskan

Tiden börjar rinna ut. Dalkurd FF måste inom kort meddela var man spelar sina matcher nästa säsong - och det blir inte Uppsala.

Dalkurd FF berättar för UNT att laget inte kommer spela allsvensk fotboll i Uppsala nästa säsong.

– Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala. I mars finns ingen arena i Uppsala som håller allsvensk nivå (har dispens från svenska fotbollförbundet, reds anm.). Vi måste hitta en arena för våra spelare och tränare där vi kan spela våra matcher. Vi kan inte säga till våra spelare och tränare att vi vann superetten, men vi kan inte spela i allsvenskan på grund av att vi inte har någon arena, säger ordföranden Ramazan Kizil till tidningen.

Dalkurd utesluter spel i Gävle. Det har tidigare även talats om Stockholm, Västerås och Upplands Väsby.

– Det finns allsvenska arenor i de flesta svenska kommuner förutom i Borlänge. Till och med Åtvidaberg med sju tusen invånare har det, säger Ramazan Kizil till UNT.

Den nyblivna allsvenska klubben är inte tillfreds med det sjuåriga avtal som Borlänge kommun erbjudit för att rusta upp Domnarsvallen.

– Vi kommer aldrig skriva på ett sånt där slaveriavtal, säger Kizil till UNT och fortsätter:

– Borlänges arena är inte godkänd för allsvenskan. Vi letar dygnet runt efter en arena som är godkänd, det är ingen hemlighet. Och vi är inte klara med det ännu.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus