Fotbolltransfers.com - Östersunds FK avslutar Kindbergs tredjepartsägande - får tillbaka 16 miljoner
Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Östersunds FK avslutar Kindbergs tredjepartsägande - får tillbaka 16 miljoner

Publicerad: 2017-10-22 13:07 Allsvenskan

Ordföranden Daniel Kindberg har varit tredjepartsägare i Östersunds FK. Nu avslutas det ägandet och han får tillbaka sina pengar.

Daniel Kindberg har varit klubbens starke man i resan från division 2 till Allsvenskan, som senare lett till seger i svenska cupen och nu gruppspel i Europa League.

Nu meddelar Östersunds FK via ett pressmeddelande att Kindberg tredjepartsägande upphör.

ÖFK betalar tillbaka de pengar som ordföranden investerat. Det handlar om totalt 16 miljoner kronor. 

– Jag investerade under en tid för att hjälpa klubben.  Även om det inte i sammanhanget är jättemycket pengar så kände jag att det var välbehövliga pengar för klubben, säger Daniel Kindberg i pressmeddelandet.

Kindberg har tidigare fått 5 miljoner och får nu resterande 11 miljoner.

– Jag tycker det är skönt att vi får ett avslut på mitt tredjepartsägande i klubben. Nu när reglerna har ändrats och för att undvika spekulationer i kommande transferfönster så känns detta jättebra, säger Kindberg.

ÖFK: Du menar att folk misstänker att du vill trissa upp priser på spelarna för att samtidigt få ekonomisk vinning privat?

– Det ska inte kunna få föreligga några dubier om att jag alltid sätter ÖFK:s intresse i första rummet. Ingen ska få eller kunna misstänka att jag beslutar om försäljningar av spelare för egen vinning. Jag är glad och stolt över de investeringar jag gjort men nu är det skönt att vi som förening rensar ut tredjepartsägandet, säger Kindberg.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus