Fotbolltransfers.com - Sharbel Touma: "En sammanslagning är egentligen enda lösningen för framtiden"
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Sharbel Touma: "En sammanslagning är egentligen enda lösningen för framtiden"

Publicerad: 2017-10-19 11:29 Superettan

Södertälje kommun har uppmanat Assyriska FF och Syrianska FC att slås ihop. Något Sharbel Touma håller med om.

Assyriska FF och Syrianska FC har ekonomiska bekymmer och skulder till bland annat kommunen för planhyror.

Kommunen vill se att klubbarna slås ihop för att få bukt på problemen.

I en intervju med lt.se berättar Sharbel Touma, tidigare spelare och tränare i Syrianska, att en sammanslagning är det bästa alternativet.

– Ja, ur sportslig synvinkel så hade jag velat se det. Ekonomiskt hade det varit stor skillnad. Alla pengar och all sponsring till en och samma klubb Man hade kunnat satsa pengar på bra tränare. För det finns ungdomar som är bra. Då hade man plötsligt kunnat få fram ännu mer kvalitet, säger han till lt.se.

– En sammanslagning är egentligen enda lösningen för framtiden. Eller om en av klubbarna bara konkar och bara en blir kvar. Det är tråkigt om det ska behöva hända, så ett samarbete hade varit bättre, fortsätter 38-åringen.

Sharbel Touma vet dock inte hur genomförbart det är.

– Ingen aning. Det enda som man känner är att de flesta av folket vill ju det. Men jag vet inte. Det finns ju vissa som tycker att det är svårt också. Vad ska det heta? Vad ska det vara för flagga? Vem ska styra och ta rodret? Man ser inte möjligheterna. Bara de här frågorna. Det kanske är för mycket prestige. Men jag tror inte att namnet är det stora problemet heller. Jag tror att de flesta skulle kunna kalla (laget) för Suryoye. Man måste tänka längre. Det här kommer att rädda samhället här, säger han till lt.se.

Båda klubbarna har spelat i Allsvenskan. Men i dag spelar Assyriska i Norrettan medan Syrianska just nu riskerar att ramla ur Superettan.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus