Fotbolltransfers.com - Kommunen uppmanar Assyriska och Syrianska att slås ihop
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Kommunen uppmanar Assyriska och Syrianska att slås ihop

Publicerad: 2017-10-11 19:29 Superettan

Assyriska och Syrianska har problem med obetalda hyror för sin hemmaarena. Kommunen föreslår sammanslagning.

Assyriska FF spelar numera i division 1, medan Syrianska FC ligger på nedflyttningsplats i Superettan.

Samtidigt har klubbarna problem med att betala hyrorna för Södertälje Fotbollsarena, trots varsin avbetalningsplan.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Bohman Enmalm berättar för LT-Sporten att man planerar att vidta åtgärder.

– För två veckor sedan fick vi signaler om att klubbarna inte har följt avtalet och då uppdrog vi direkt till nämndens tjänstemän att ta fram förslag till konsekvenser om de inte betalar, säger hon.

Tjänstenmännen presenterade fyra förslag: att stänga ut klubbarna från arenan från och med årsskiftet, att stänga ut klubbarna med omedelbar verkan, att stänga ut dem från både planen och kanslilokalerna, eller att begära klubbarna i konkurs. Beslut tas den 19 oktober.

– Vi ska träffa klubbarna igen innan dess och jag hoppas att de inser allvaret i situationen. Vi är från politiskt håll väldigt besvikna över att de har hamnat här igen. De har säkert förklaringar till varför de inte betalat, men det räcker inte med förklaringar. De behöver förstå allvaret och betala enligt de skulder de dragit på sig. Vi är inte ute efter att stjälpa dem, men vi måste reagera kraftfullt när de inte följer vår uppgörelse, säger Bohman Enmalm till LT-Sporten.

Hon menar att man uppmanat AFF och SFC att slås ihop.

– Parallellt med den här diskussionen för vi en dialog med klubbarna där vi föreslagit att de ska diskutera att slå sig samman. Båda klubbar har det svårt och med den situation de har, samtidigt som båda vill spela på hög nivå, ser vi i nämnden att det skulle kunna vara en möjlig lösning. Vi har ställt frågan till dem och de säger inte nej, men de har sagt att de ska diskutera internt och återkoppla. Det kanske är en möjlighet för dem att bli starkare, säger Bohman Enmalm till LT-Sporten.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus