Fotbolltransfers.com - Johan Hammar klar för BK Häcken
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Johan Hammar klar för BK Häcken

Publicerad: 2017-10-09 17:15 Allsvenskan

Örgrytes lagkapten Johan Hammar lämnar efter säsongen. Häcken har vunnit dragkampen om mittbacken, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

Inför säsongen 2016 lämnade han svenska mästarna Malmö FF för Örgryte IS.

Nu sitter Johan Hammar, 23, på ett utgående kontrakt. Och efter två fina år i Superettan återvänder mittbacken till Allsvenskan.

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com har IFK Göteborg och Helsingborgs IF försökt värva Hammar - som istället valt BK Häcken

Affären är redan i hamn och Hammar ansluter till Hisingsklubben som bosman i januari.

– Det är ingenting jag kan kommentera. Johan och jag kommer att sitta ner efter säsongen och ta ett beslut. Han trivs bra i ÖIS och föreningen ligger honom varmt om hjärtat, säger Hammars agent Jonathan Chalkias till Fotbolltransfers.com.

Är Johan Hammar redo att återvända till Allsvenskan?

– Absolut, han har haft en fantastisk utveckling i ÖIS. Det är därför han blev lagkapten i år. Johan har utvecklats mycket och jag tror absolut att han klarar av Allsvenskan. Han har ju tidigare spelat i Allsvenskan och Champions League-kval med MFF, men nu har han fått bygga upp sig i ÖIS med kontinuerlig speltid, säger Chalkias.

Johan Hammar spelade 28 matcher i Superettan i fjol. Den här säsongen har det hittills blivit 24 matcher. Mittbacken har gjort totalt tre ligamål för Örgryte.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus