Fotbolltransfers.com - Uppgifter: Spricka i PSG - truppen uppdelad i två läger
Foto: Johnny Fidelin/Bildbyrån

Uppgifter: Spricka i PSG - truppen uppdelad i två läger

Publicerad: 2017-09-25 10:12 Övriga Europa

Bråket mellan Edinson Cavani och Neymar är långt djupare än vem som slår straffarna, rapporterar El Pais.

Paris Saint-Germain är skakat efter dispyten mellan de två anfallsstjärnorna Edinson Cavani och Neymar.

Upprinnelsen är att Cavani vägrade släppa en straff till Neymar i 2-0-segern mot Lyon. Ett bråk uppstod, som sedan fortsatte in i omklädningsrummet.

Sedan dess har klubbledningen försökt sluta fred mellan duon. Nu skriver spanska El Pais att Nasser Al-Khelaifi försökt lösa situationen med pengar.

Cavani har rätt till en bonus på omkring 9,5 miljoner kronor om han vinner skytteligan. Den summan ska ha nu ha blivit erbjuden oavsett antal mål, om han bara låter Neymar slå straffarna.

30-åringen ska ha vägrat gå med på det och betonat att det inte handlar om pengar. Cavani känner att han efter sin långa sejour i PSG och tredje lagkapten gjort sig förtjänt av att vara straffskytt.

PSG ska därefter ha meddelat Neymar att det är Cavani som är den som tar straffarna med motiveringen att han lever för mål. Något Neymar inte riktigt accepterar.

Den spanska tidningen betonar dock att bråket handlar om djupare saker än straffarna.

I samband med att UEFA hotat PSG med repressalier gällande Financial Fair Play efter en värvningen av Neymar har ledningen börjat planera försäljningar.

Enligt El Pais fick Ángel Di María, Javier Pastore, Blaise Matuidi, Lucas Moura, Julian Draxler, Hatem Ben Arfa, Serge Aurier och Thiago Silva alla beskedet att de numera är till salu.

Aurier och Matuidi har redan lämnat för Tottenham respektive Juventus.

PSG:s agerande har skapat en stor irritation bland de erfarna spelarna i truppen då de känner sig som handelsvaror. Ilskan har riktats mot Neymar, enligt uppgifterna.

Veterarna, som kallas "de överflödiga", har gått ihop och fått stöd av Cavani, som ingår i gruppen "de heliga". El Pais menar att straffbråket helt enkelt är en maktkamp.

Thiago Silva, Thiago Motta och Dani Alves försöker dock tillsammans med klubbledningen sluta fred inom gruppen. Men det hela försvåras av Neymars arroganta attityd, enligt uppgifterna.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus