Fotbolltransfers.com - De Rossi kan lämna Roma: "Känner för en ny utmaning"
Foto: Bildbyrån

De Rossi kan lämna Roma: "Känner för en ny utmaning"

Publicerad: 2017-09-23 12:17 Italien

Daniele De Rossi är Romas nye lagkapten, men menar att han kanske inte går samma väg som Francesco Totti.

Francesco Totti la skorna på hyllan den 28 maj och kaptensbindeln i Roma gick över till Daniele De Rossi, 34.

Den italienske mittfältaren vet dock inte om han blir kvar i Roma karriären ut, som Totti.

– Jag känner starkt för en ny utmaning. 16 år i Roma är som 32 någon annanstans på grund av pressen här. Redan förre året hade jag bestämt mig för att röra på mig. Under långa stunder fördes inga diskussioner med Roma om ett nytt avtal, säger De Rossi till Corriere dello Sport och fortsätter:

– Ett tag var det min avsikt att lämna. Det största anbudet kom från en annan italiensk klubb. I slutändan vann dock hjärtat. Jag kunde inte svika staden och supportrarna. Hade en stor europeisk eller amerikansk klubb kommit in i bilden hade jag nog inte varit här i dag. Det är ingen hemlighet att en av mina drömmar är att flytta till USA, både med tanke på fotbollen och livsstilen.

De Rossi resonerar även kring teknikens utveckling.

– Förr försvarades alltid en romanista av en annan romanista, oavsett vad. Vi var en familj, enade och annorlunda. Nu splittras folk så enkelt av allt möjligt, med en tendens att skapa kaos och kontroverser. Ingen accepterar att de kan ha fel. Kanske är det sociala medier-eran som gör att folk är så fixerade vid sitt eget. Allt du säger skrivs ner, sedan gräver folk i arkivet och visar det för dig när de vill, säger han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus