Fotbolltransfers.com - Kingsley Chibuike Okafor jagas av europeiska storklubbar
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Privat bild.

Kingsley Chibuike Okafor jagas av europeiska storklubbar

Publicerad: 2017-09-22 18:30 Allsvenskan

West Ham vill värva IK Sirius stortalang Kingsley Chibuike Okafor. Men de har konkurrens. "Flera europeiska storklubbar har hört av sig", säger agenten Hamid Kabodvand till Fotbolltransfers.com.

13-årige Kingsley Chibuike Okafor, som fyller 14 nästa månad, fick nyligen debutera för IK Sirius U17-lag. Han tackade för förtroendet genom att göra mål direkt.

Den lovande talangen, som spelar både som vänsterytter och anfallare, är även ett hett villebråd i Europa. Han visade upp sig för engelska West Ham i somras.

– Han tränade med U23-laget som 13-åring. Det har aldrig hänt innan som jag vet. Det normala är att man spelar med U16. Han fick spela med U16, U18 och sedan även med U23 (reservlaget). Det blev två-tre träningar med U23-laget, säger Hamid Kabodvand från HK Football Management till Fotbolltransfers.com.

Fotbolltransfers.com kan nu avslöja att Premier League-klubben vill värva Kingsley Chibuike Okafor.

– West Ham vill ha honom. Det är en spelare som de vill ha till sin verksamhet, men sedan måste vi fundera på hur vi ska gå vidare och vad som är bäst för honom. Han är trots allt bara 13 år, säger agenten.

Men West Ham får agera snabbt om de vill ha svensken. Större klubbar än så visar intresse för jättetalangen. 

– Ja, flera europeiska storklubbar har hört av sig gällande Kingsley. Vi har en bra dialog med Kingsley och hans bror om det. Vi har inte bråttom med något beslut då han är i en bra miljö både i klubblaget samt via vårt managementprogram som vi bedriver i Uppsala, säger agenten till Fotbolltransfers.com.

Hur pass stora klubbar handlar det om?

– De allra största klubbarna, säger Kabodvand men vill inte nämna vilka det handlar om.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus