Fotbolltransfers.com - Melkemichel: "Jag behöver inte bevisa ett skit"
Foto: Bildbyrån

Melkemichel: "Jag behöver inte bevisa ett skit"

Publicerad: 2017-09-19 15:42 Allsvenskan

Djurgården är med och slåss om SM-guldet. Tränaren Özcan Melkemichel tycker att han motbevisat alla kritiker.

I går fick Özcan Melkemichel beröm av sportchefen Bosse Andersson.

I en intervju med SportExpressen berättar tränaren om pressen som finns på en tränare i Djurgårdens IF.

– I Djurgården vill man som tränare sätta sin prägel på laget, men samtidigt leverera resultat. Spelar du fantastiskt men inte vinner så spelar det ingen roll. Spelar du dåligt och vinner så lever du på lånad tid. Målet är att spela en bra fotboll och vinna, just den biten har vi gjort bra, säger Melkemichel till tidningen.

Djurgården har efter en trög vårsäsong gått som ett tåg efter sommaren och ligger just nu tvåa i Allsvenskan, sju poäng bakom Malmö FF. Melkemichel känner att han motbevisat kritikerna.

– Ja, det tycker jag. Både jag och Ivan (Ristic, assisterande) har gjort det år efter år. Det är bara att titta på våra resultat som vi gjort tidigare under min resa med Syrianska och AFC. Jag känner helt ärligt att jag inte behöver bevisa ett skit. För mig är det viktigaste att göra ett så bra jobb som möjligt i Djurgården. Vi vill vinna något och ta steget ut i Europa. Det var framför allt det som lockade när jag kom hit, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Jobbar du tillräckligt hårt så kommer resultaten. Det kommer alltid finnas tvivlare, sedan har vi många som trott på oss hela vägen, och det är mycket roligare när det är fler av den skaran än tvärtom. Men jag förstår varför folk var skeptiska, eftersom att vi kom till en storklubb med en annan dignitet av spelare och tradition. I slutändan handlar allt om hur du är som människa, för det kommer avgöra hur du blir accepterad i en grupp. Jag mår väldigt bra när jag ser att gruppen känner sig involverade i det vi gör och att alla är nöjda.

Melkemichel har kontrakt med Djurgården som sträcker sig över säsongen 2018. Därefter finns en option på ytterligare ett år.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus