Fotbolltransfers.com - Efter Sarfo-affären - Sirius i tvist om 7,5 miljoner kronor?
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Efter Sarfo-affären - Sirius i tvist om 7,5 miljoner kronor?

Publicerad: 2017-09-14 10:29 Allsvenskan

Kingsley Sarfo lämnade för Malmö FF, men enligt uppgifter är affären långt i från problemfri från Sirius-håll.

Kingsley Sarfo lämnade IK Sirius för Malmö FF i somras. Han kostade omkring 15 miljoner kronor.

Enligt UNT har dock Sirius hamnat i tvist om 7,5 miljoner kronor på grund av en klausul.

Soccersoldier, som drivs av familjen Strand, är den ghananska akademin som Sarfo hämtades in från. Sirius menar dock att Soccersoldier inte är någon klubb och därför har man inte betalat pengar till akademin. Man vill bara betala ett mindre utbildningsbidrag.

– Vi för diskussioner om vissa saker med familjen Strand och akademin. Vi har fått övergångspengarna från Malmö FF, men inte betalat ut det som ska tillfalla akademin och Strand, enligt dem. Det finns oklarheter, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT och fortsätter:

– Jag vill inte gå in på vad som är grunden för våra olika ståndpunkter. Nej (vi är inte överens), då skulle det här inte vara en fråga. Vi har inte samma uppfattning ännu och har begärt vissa klargöranden.

Ärendet kan komma att avgöras i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd.

UPPDATERING 13.15: Martin Klette, som är juridiskt ombud för akademin i den här frågan, uttalar sig också.

– Familjen Strand är inte avtalspart i en tvist med IK Sirius. Inte Soccersoldier AB heller. Däremot är akademin och fotbollsklubben Soccersoldier, som är registrerad i Ghana, det. Det är också denna som ingått avtalet med IK Sirius, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Någon "diskussion" pågår inte med Sirius eftersom de har vägrat ge utt avtalet mellan Sirius och Malmö FF och heller inte svarar på mejl och telefonsamtal från Soccersoldier. Enligt avtalet skulle de utge en kopia på avtalet med Malmö FF. Sirius har heller inte betalat den faktura som har baserats på mejlkorrespondensen och budgivningen mellan Sirius och Malmö som vi trots allt kommit över.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus