Fotbolltransfers.com - Johan Persson: "Vi var ganska många steg före i Hammarby"
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Johan Persson: "Vi var ganska många steg före i Hammarby"

Publicerad: 2017-09-14 09:49 Superettan

Johan Persson resonerar kring skillnaden på när han kom till Hammarby och när han nu anslutit till Helsingborg.

I somras valde Johan Persson, 33, att lämna Hammarby IF och kort därpå gick han till Helsingborgs IF, som numera spelar i Superettan.

Persson jämför sina två ankomster till klubbarna på sajten fotbolldirekt.se och menar att det finns skillnader.

– När jag kom till "Bajen" hade de redan startat om och det kändes ändå som att vi var ganska många steg före än vad vi är i Helsingborg nu. Hammarby köpte in färdiga spelare 2014, medan Helsingborg precis startat om och nu satsar på yngre spelare, så det är en viss skillnad och därför går det här inte riktigt att jämföra, säger Persson och fortsätter:

– Kapaciteten (i HIF) är jättehög och vi har fantastiska förutsättningar med en nyrenoverad arena. Klubben har dock fått jobba med en tuff ekonomi ett tag och att laget åkte ut i fjol har påverkat mycket. Det tar tid att bygga om, men vi är på rätt väg. Sedan får vi se om vi kan lyckas redan i år eller om vi är redo om först ett eller två år. Det viktigaste är att vi är redo när vi går upp, så att vi inte åker ur direkt. Det är det värsta man kan göra.

Persson berättar för sajten att han trivs och att valet att flytta hem till familjen var rätt.

– Jag hade en fantastisk tid i hammarby, men jag ångrar absolut inte mitt val. Som du säger är jag nu inne på en liknande resa som med Hammarby 2014, men vi är några steg längre bak än vad vi var då. Det ska samtidigt bli väldigt roligt och jag tror att detta kan bli riktigt bra, säger han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus