Fotbolltransfers.com - Officiellt: Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF

Publicerad: 2017-09-08 11:38 Allsvenskan

Malmö FF bekräftar nu att lagkaptenen Markus Rosenberg signerat nytt kontrakt.

Svenska mästarna Malmö FF behåller sin anfallsveteran Markus Rosenberg. Lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2018.

– I slutändan var beslutet enkelt. Det viktiga är att jag känner att jag bidrar och jag brinner för att spela i Malmö FF ett år till. Att spela fotboll är fortfarande det bästa som finns och jag ser alltid fram emot att komma till träningen. Hur jag än funderade hittade jag inga anledningar till att sluta, säger Rosenberg till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Det är här jag är uppväxt. Jag hade en fantastisk barndom, men vi flyttade en del och då blev MFF och Stadionområdet min fasta punkt. Den här föreningen är som en stor familj. Kärleken som supportrarna känner, känner jag likadant. Jag har sett MFF utvecklas och jag känner mig delaktig i framgångarna. Nu vill jag fokusera på att spela ett sista år och det finns mycket att spela om med Allsvenskan, cupen och förhoppningsvis spel i Europa.

Sportchefen Daniel Andersson är glad över att behålla Rosenberg.

– Att Markus förlänger sin fotbollskarriär med ett år är oerhört glädjande för alla med himmelsblått hjärta. På planen håller han fortfarande hög klass och vid sidan av planen är han i sin roll som kapten en ledare och ett stort föredöme, säger han till hemsidan och fortsätter:

– När Markus kom hem till Malmö FF 2014 satte han direkt standarden. Han ställer höga krav på sin omgivning, får andra att lyfta sig och visar vägen när det verkligen behövs. I de avgörande ögonblicken håller han högsta klass. Rutinen han hade med sig från utlandet och landslaget var avgörande för att vi skulle ta oss till Champions League två år i rad.

UPPDATERING 14.55: Markus Rosenberg berättar för Fotbollskanalen att hans fru Maria var en viktig faktor i beslutet att förlänga karriären.

– Vi har pratat om det och till slut satte vi oss ner, min fru och jag. Att verkligen bestämma oss. Då sa hon väl det först, ”jag kan se på dig att du inte är klar”. Då blev det extra lätt att ta det beslutet, säger han till sajten.

– Min fru känner mig så väl efter de 15 åren vi har varit ihop. Hon läste mig innan jag hade sagt att jag skulle fortsätta, fortsätter Rosenberg.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus