Fotbolltransfers.com - Emil Skogh trivs utmärkt i Örgryte: "Man kan lära sig ett och annat"
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Emil Skogh trivs utmärkt i Örgryte: "Man kan lära sig ett och annat"

Publicerad: 2017-09-07 10:55 Superettan

Den tidigare AIK-talangen Emil Skogh flyttade till Örgryte IS inför säsongen. Han berättar nu om omställningen.

Emil Skogh, 24, lämnade division 2-klubben BKV Norrtälje för Örgryte IS i vintras.

Numera är tidigare AIK-talangen heltidsproffs. Något han trivs med.

– Det är ett jäkla lyft. Jag hade en tanke om att ägna all tid åt fotboll och känna att jag kan vila om jag behöver det – eller om jag vill köra extraträning på eftermiddagen efter ordinarie träning. Precis så lever jag just nu. Att hela tiden kunna välja vad man vill göra som är bäst för fotbollen, det är riktigt skönt, säger Skogh till Norrtelje Tidning.

Yttermittfältaren känner sig redan hemma i Göteborg.

– Jag trivs jättebra. Jag och sambon bor schysst och det finns många, fina ställen i och utanför Göteborg som man kan besöka. Det blir mycket att man hänger på stan. Jag har dessutom en syster som bor här, så man försöker besöka henne så ofta det går. Nej, allt rullar på bra här, säger Skogh till Norrtelje Tidning.

I Örgryte har Skogh blivit lagkamrat med flera meriterade spelare som Johan Elmander, Sebastian Carlsén, Martin Mutumba och Johan Hammar.

– Haha, det finns jäkligt många profiler i laget. Det har alltid funnits namnkunniga spelare i Örgryte och är nog en del av klubbens strategi. Det är ju en storklubb på det sättet – och det är väldigt tacksamt. Man kan lära sig ett och annat av varje spelare. Ta en sådan som Johan (Elmander), som person och med allt kring fotbollen är han helt outstanding. Oerhört professionell i allt han gör, säger Skogh till Norrtelje Tidning.

– Martin (Mutumba) har jag lärt känna väldigt bra. Det är en av dem som jag umgås mest med på träningsanläggningen, då han alltid lägger ner mycket tid på extraträning och återhämtning. Vi kommer bra överens och kör mycket ihop. Han kan framstå som kaxig utåt, men är grymt ödmjuk. Både han och Johan är väldigt ödmjuka och det är nog därför de har kommit så långt, fortsätter han.

Emil Skogh signerade ett kontrakt med Örgryte som sträcker sig över säsongen 2018.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus