Fotbolltransfers.com - Xavi förstår inte Neymars val - vill att Barcelona värvar Seri
Foto: Alfonso Jimenez Valero/Bildbyrån

Xavi förstår inte Neymars val - vill att Barcelona värvar Seri

Publicerad: 2017-08-12 14:02 Spanien

Barcelonas ikon Xavi är kritisk till Neymars val att lämna för PSG, och hoppas att Jean Michaël Seri värvas.

Neymar, 25, har lämnat Barcelona för Paris Saint-Germain för 222 miljoner euro.

Barças tidigare stjärna Xavi har ingen förståelse för Neymars val.

– Det var hans beslut och man måste respektera det. Det är ett personligt val. Spelare i dag flyttar dit där de är mest önskvärda. Men ingen kunde föreställa sig att han skulle lämna Barcelona, säger han till Le Parisien.

– Det är bisarrt att en spelare inte vill spela i Barcelona. Det är väldigt ovanligt. Det har gått 17 år sedan Luis Figo lämnade för Real Madrid. Vad gäller Neymar var det hans val, fortsätter Xavi.

Den tidigare spanske landslagsmannen hoppas samtidigt att Barcelona värvar mittfältaren Jean Michaël Seri, 26, från franska Nice.

– När jag blev tillsagd att en Nice-spelare kallades för den "afrikanske Xavi" följde jag honom väldigt noga. Jag tittade på matcher och massa videos. Jag visste inte vem han var... och jag blev trollbunden: jag är inte van vid att se en sådan talang på mittfältet. Korta passningar, långa passningar, taktisk intelligens, distansskott, personlighet, organisationsspel, den sista magiska passningen... "madre mía", säger Xavi enligt Goal.com.

– Han skulle göra väldigt bra ifrån sig i Barca! Han kan spela varsomhelst på mitten. Seri är fantastiskt. Jag kan utan tvekan säga att han har det vi kallar "Barça DNA", fortsätter han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus