Fotbolltransfers.com - Mandzukic avslöjar: "Därför dumpades Bonucci och Alves"
Foto: Bildbyrån

Mandzukic avslöjar: "Därför dumpades Bonucci och Alves"

Publicerad: 2017-07-15 14:40 Italien

Ett bråk mellan Leonardo Bonucci och Dani Alves inför Champions League-finalen fick Juventus att göra sig av med duon, enligt lagkamraten Mario Mandzukic.

Högerbacken Dani Alves blev nyligen klar för Paris Saint-Germain efter att ha brutit sitt kontrakt med Juventus.

I går sålde mästarna mittbacken Leonardo Bonucci till Milan för 42 miljoner euro. En affär som chockad en hel fotbollsvärld.

Juventus anfallare Mario Mandzukic avslöjar nu att ett bråk mellan Bonucci och Alves fick klubben att göra sig av med båda.

– Jag vill ingripa för att tysta ner ryktena om en ful atmosfär inuti Juves omklädningsrum. Det var helt enkelt Bonucci och Dani Alves som hade skapat detta kaos och lyckligtvis med deras försäljningar blir allt lugnt igen. De var de som hade en dispyt under finalen och det är helt enkelt för att de har helt motsatta personligheter. Leo och Dani skulle tjafsa hela tiden och på finalsdagen såg vi helt enkelt ännu ett av deras många draman, säger han till serbiske journalisten Darko Meznovic enligt Football Italia och fortsätter:

– Så snart vi kom in i omklädningsrummet hade alla behandlat det som en vanlig match med bara tre poäng på spel, eller åtminstone såg det ut så. Så vi förväntade oss att Dani Alves skulle göra sin vanliga rutin att sätta på Radio Party Groove-musiken i omklädningsrummet medan vi bytte om. Men den här gången stannade han inte där. Han överträffade sig själv och spelade Samba Do Janeiro i full volym som om han ville spräcka våra trumhinnor och började sedan dansa som om det inte fanns någon morgondag. Jag tyckte att han var dum, men ignorerade honom och gick till mitt skåp. Leo gjorde inte det, eftersom Champions League för honom varit en besatthet.

– Han gick fram till Dani och sa att han skulle bryta hans bene om tre sekunder om han inte stängde av den där musiken. Självklart uppstod ett tjafs och det fortsatte bara, tills Dani Alves sa att om han förlorade finalen hade han fortfarande tre Champions League-troféer i sitt skåp, medan Bonucci inte hade någon. Vid det läget vände sig alla om och skämdes. Jag har vunnit Champions League, men jag skulle aldrig våga säga något sådant. Vi borde inte ens ha tänkt på en eventuell förlust.

– Sedan grep Leo Dani runt halsen och när han var på väg att slå honom kom Max (Allegri) emellan och tog ett beslut som en riktig ledare: han sa att han inte brydde sig vem som startade det, men efter matchen skulle de båda kickas ut. Det var det klokaste beslutet som någonsin gjordes. Nu är gruppen lugn och förenad igen, utan det irriterande skrytet av Leo och den vanliga brasilianska smärtan i nacken av Dani Alves, som aldrig bara lät oss byta om och fokusera.

Det har även ryktats om att Leonardo Bonucci hade en konflikt med tränaren Massimiliano Allegri redan i februari, och att det varit en av orsakerna till flytten.

Något som förstärks när Bonucci i dag publicerat en helsida i Gazzetta dello Sport där han tackar Juventus och fansen för sin tid i klubben, men väljer att inte nämna Allegri.

Slutligen skriver Football Italia och hänvisar till rapporter i italiensk media att Gianluigi Buffon var den som fick Bonucci att stanna i Juventus de senaste månaderna.

UPPDATERING 20.00: Mario Mandzukic hävdar att han aldrig gett någon intervju om Bonucci och Alves.

"Ord har tillskrivits mig om Dani och Leo. Jag har aldrig sagt sådana saker. Den som känner mig vet att jag aldrig pratar bakom någons rygg. Om jag måste säga något, talar jag alltid ansikte mot ansikte och det var INTE mina ord. Oroa er inte grabbar, FALSK”, skriver han på Twitter.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus