Fotbolltransfers.com - Raiola förklarar beslutet: "Donnarumma blev hotad"
Foto: Bildbyrån

Raiola förklarar beslutet: "Donnarumma blev hotad"

Publicerad: 2017-06-19 02:30 Italien

Gianluigi Donnarumma, 18, vägrar förlänga. Nu förklarar agenten. Samtidigt betonar Milan att målvakten inte är till salu.

Den italienske landslagsmålvakten Gianluigi Donnarumma har bara ett år kvar på sitt kontrakt. I torsdags meddelade han via sin agent Mino Raiola att det inte blir någon förlängning med Milan.

Något som skapat ramaskri i Italien och i synnerhet bland Milans supportrar. Under söndagen förklarade Raiola varför Donnarumma beslutat att inte signera nytt kontrakt.

– Situationen blev för våldsam och fientlig, så det fanns ingen väg ut. Vi tog ett beslut vi inte ville ta. Det hade inget att göra med pengar. Vi hotades. Donnarummas familj hotades, både med att inte få spela mer och hotades till döden. Man kan inte behålla en spelare genom att hota honom, säger han på en presskonferens och fortsätter:

– Nu finns det en genuin risk att han kan missa ett år. Hans kvalitéer gör det osannolikt, men detta är redan på gränsen till mobbning. Vi kom aldrig ens till att prata om pengar eller utköpsklausuler, för vi tilläts inte komma så långt, inte heller tänka på vad som var bäst för Gigio. Man pratar om sånt när förhandlingar är 95 procent klara.

– Han var redo att signera ett nytt kontrakt, det fanns inga tvivel i hans huvud. De tvingades oss att överge förhandlingarna på grund av miljön som skapades runt honom. Jag tar ansvaret. De tvingade oss. Det var Milan som förlorade Donnarumma. Han sa till mig: "Helt ärligt Mino, jag känner inte att det är rätt att fortsätta förhandlingarna när dessa personer förolämpar och hotar mig och min familj". Exempelvis fanns en banderoll framför klubbens huvudkvarter. En klubb bör skydda sina spelare och ta bort banderollen. En klubb bör stötta en spelare och uppmuntra hans karrier, inte hota honom med att förpassa honom till läktaren.

Raiola förnekar samtidigt att han fört samtal med klubbar som Real Madrid, Paris Saint-Germain och Juventus om Donnarumma.

– Jag har inte pratat med någon storklubb. Vi har inte någon överenskommelse med något annat lag. Vi hade redan anbud från Juventus, Real Madrid och storklubbar när han var 14 år gammal, så om han ville gå hade han gjort det tidigare. Jag kan försäkra er om att det inte kommer bli en snabb transfer, säger agenten och fortsätter:

– Jag hade redan garanterat att han inte skulle lämna på free transfer, så det fanns ingen brådska att få kontraktet signerat. Jag ville ha ett mer gradvist tillvägagångssätt. Vi tvingades ta beslut vi inte var redo att ta, så vi vägrade. Jag går inte alls ihop med (sportchefen, Massimiliano) Mirabelli. Vi är två helt olika våglängder. Det han gör är nära mobbning, om det inte redan är det. Jag accepterar inte sådant beteende, inte heller kommer jag låta honom komma undan med det. Jag har inga problem med (vd:n, Marco) Fassone och ämnar inte att inleda krig mot Milan, men under dessa omständigheter ser jag inte hur situationen kan lösas. De bad oss ta ett beslut till 13 juni så vi gjorde det.

Milans vd Marco Fassone bemöter samtidigt Mino Raiolas uttalanden.

– Vi får ont av dessa ytterligheter som fotbollen verkar generera. Vi är också besvikna om hans beslut, eller hans agents, väckt sådana reaktioner. Som klubb vet jag verkligen inte vad mer vi kunde ha gjort för att ge Gigio och hans familj önskan och nöjet att fortsätta. Vi försökte överföra det varje gång vi pratade, säger han till Corriere della Sera.

– Om han skulle tänka om så skulle han inte bara vara välkommen tillbaka med öppna armar av klubben Milan, utan i slutändan även av Milan-fansen. Sinnestillstånd kan ändras snabbt, fortsätter Fassone.

Milan betonar också att Donnarumma inte per automatisk kommer bänkas på grund av situationen. Men är tydliga med att 18-åringen är till salu i sommar.

– Det fanns inga hot. Vår position är tydlig: Donnarumma är inte till salu och Vincenzo Montella  bestämmer från vecka till vecka. Så vitt jag vet kan han spela varje match. Men vi kan inte ta några risker, så vi måste söka efter en annan målvakt, säger Fassone.

– Vi kan inte förlita oss på någon som närmar sig slutet av sitt kontrakt, som kanske tänker på Real Madrid, särskilt i en så delikat roll som målvakt. Jag måste vara säker på att vi har en fokuserad målvakt som är i idealiskt fysiskt och psykiskt tillstånd, fortsätter han. 

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus